Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 8:42

США і Китай відновлять торгові переговори

США і Китай дуже скоро відновлять торгові переговори щодо зниження торгових мит. Про це заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, повідомляє видання BBC.

США і Китай дуже скоро відновлять торгові переговори щодо зниження торгових мит.
Фото: biz.nv.ua

«Китай дзвонив вчора ввечері… сказав, давайте повернемося до столу. Так що ми повернемося до столу», — сказав він.

У п'ятницю, 23 серпня, Трамп різко підвищив тарифи на мільярди доларів китайського імпорту у відповідь на нові мита з Пекіна.

Китай поки не коментує, але раніше закликав до «спокою» для вирішення спору.

На вихідних Трамп розіслав суперечливі повідомлення, в яких висловив жаль із приводу останніх тарифів тільки для того, щоб Білий дім відкликав свої коментарі в неділю, зазначає видання.

Однак на саміті G7 в Біарріці в понеділок, 26 серпня, він сказав, що китайські чиновники зробили два «дуже, дуже хороших дзвінка» у неділю ввечері, і що Пекін хотів «укласти угоду».

Припускаючи, що його тиск повернув китайців за стіл переговорів, він додав: «Вони відчувають себе дуже болісно, але розуміють, що це правильно».

«Ми збираємося розпочати переговори найближчим часом… але я думаю, що ми укладемо угоду», — заявив Трамп.

Що відомо

  • 24 серпня влада Китаю оголосила про введення мит на товари, імпортовані зі США, на загальну суму 75 мільярдів доларів.
  • З 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, які раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів.
  • Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня через різдвяні свята.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
27 серпня 2019, 12:00
#
І обкладають одне одного митами:))))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.