Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 серпня 2019, 11:17

Китай ввів зустрічні мита на американські товари

Влада Китаю оголосила про введення мит на товари, імпортовані зі США, на загальну суму 75 мільярдів доларів. Про це повідомляє Уніан.

Влада Китаю оголосила про введення мит на товари, імпортовані зі США, на загальну суму 75 мільярдів доларів.
Фото: eadaily.com

Що це значить

Додаткові мита в розмірі від 5% до 10% будуть введені на 5078 категорій товарів, що імпортуються зі США, зокрема соєві боби, нафту й малу авіацію. Частина нових мит буде введена 1 вересня, ще частина – 15 грудня.

У китайській пресі пишуть, що в грудні КНР введе мито в розмірі 25% на імпорт американських автомобілів і автомобільних запчастин.

«Рішення Китаю про введення додаткових мит було викликано одностороннім підходом і протекціонізмом з боку США», — йдеться в заяві китайської влади.

Читайте також: Долар шкодить іншим країнам: Трамп закликав ФРС знизити ставку

Торговий представник США поки не прокоментував дії Пекіна. Пітер Наварро, радник Білого дому з торговельних відносин, в інтерв'ю Fox Business News заявив, що торговельні переговори з КНР будуть продовжені в закритому режимі, незважаючи на сьогоднішнє рішення китайської влади.

Що відомо

  • З 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, які раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів.
  • Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня через різдвяні свята.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
24 серпня 2019, 11:21
#
Торговельна війна яка в деякій мірі на користь Україні..
Поставки кукурудзи з України до Китаю зростають і очікуються на рівні 4 мільйонів тон, що відповідає 80% китайського імпорту, йдеться в статті видання Successful Farming.
США раніше були основним постачальником кукурудзи до Китаю і в 2011-2012 роках США поставляли 5 мільйонів тон кукурудзи – майже 100% китайського імпорту.
+
+54
squeez
squeez
24 серпня 2019, 12:06
#
Да но учтем нюанс, американцы будут заставлять страны, на которые имеют влияние, покупать свою продукцию, защищая себя, а так и будет, и кто знает кого заставят покупать :D электровозы уже покупали? - покупали, уголь покупали - покупали, и еще много чего другого на «модернизацию» вертолёты Французские, вся эта «помощь» конечно хорошо но обязывает нас покупать то что якобы нам «нужно», это же все понимают тут сидящие?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
24 серпня 2019, 13:04
#
Американский уголь с шахт принадлежащих Ахметову - тут надо ещё уточнять кто и кого заставлял. Если сможете предложить альтернативу процессорам американских фирм AMD & Intel - РФ и Китай будут вам благодарны ...
+
0
squeez
squeez
24 серпня 2019, 18:50
#
А при чем тут процессоры? я говорю о том что США закроют эту дыру и по кукурузе и как сейчас про Украину говорят, и другими продукциями, котлеты отдельно а мухи отдельно, я не говорил о том что мы обойдемся без техники Китая или США. с такими подходами к ватникам, я не такой :)
+
+8
Qwerty1999
Qwerty1999
24 серпня 2019, 22:09
#
Ответ на ваше высказывание о том что «американцы будут заставлять».

Вот я и написал на счёт процессоров — никто вас заставлять не будет — захотите купите,
не захотите — не купите.
Процессоры не кукуруза — в чистом поле не растёт.

По американскому углю с ахметовских шахт вы тоже промолчали — кто кого там заставлял так и не выяснили.

Понятно, что вы всегда можете затариться высокотехнологичной продукцией российского производства и Америка вам не указ.
+
0
squeez
squeez
24 серпня 2019, 22:45
#
Не знаю по поводу угля, я не выяснял чей он , поэтому не в курсе, в спор не вступаю, информации много, за всей не уследишь, то что наш брат олигарх умеет красиво делать «реформы» в свою сторону давно уразумел ...
+
0
bonv
bonv
24 серпня 2019, 11:35
#
C 1 жовтня США підвищать мита на китайські товари об'ємом 250 мільярдів доларів на 30 відсотків замість 25, як було заплановано раніше, заявив Дональд Трамп у своєму Twitter.
Також американський лідер повідомив, що з 1 вересня мита на товари з Китаю об'ємом 300 мільярдів доларів будуть збільшені на 15 відсотків замість десяти.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися