Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2019, 19:18

Головне за тиждень: спадок Гройсмана, штрафи для євроблях і чи подешевшає долар

Прискорення зростання економіки України у другому кварталі 2019 року до 4,6% у річному вираженні перевершило очікування Нацбанку. Причини цього пояснив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Глава Ради НБУ оцінив перспективи ослаблення долара

Економічні показники США та їхніх торговельних партнерів свідчать про неможливість політики «слабкого долара» в осяжному майбутньому. Про це написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Нова влада планує ввести посімейне декларування доходів. Про це заявив нардеп від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев.

За «спійманих» корупціонерів українцям платитимуть

В Офісі президента готують законопроекти про матеріальну винагороду викривачам корупції в межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру хабара. 

Монетизовані субсидії тепер видають 38 банків

Уряд розширив перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизированную субсидію. Це може бути один із 38 банків, уповноважених на здійснення соціальних виплат, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

НАК «Нафтогаз України» запустив новий продукт для побутових споживачів «Газовий запас». Побутові споживачі в 19 областях, крім субсидиантов, можуть придбати газ у вересні за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Штрафи для власників «євроблях» вступили в силу

З 22 серпня 2019 року в Україні ввели штрафні санкції для власників нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією.

Уряд Гройсмана залишає в казні майже 130 мільярдів

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що за три роки його каденції уряд зміг поліпшити стан економіки України і залишає наступникам майже 130 мільярдів гривень у скарбниці.

Куди вкласти 10 тисяч доларів США

Депозити, золото, ОВДП, акції, криптовалюта — вкласти 250 тис. гривень справа непроста, але прибуткова.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися