Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2019, 12:28

Deutsche Bank у США оштрафували на 16 мільйонів доларів

Найбільша кредитна організація ФРН Deutsche Bank погодилася виплатити в США штраф у розмірі 16,2 млн доларів. Про це повідомляє mind.ua із посиланням на Reuters.

Найбільша кредитна організація ФРН Deutsche Bank погодилася виплатити в США штраф у розмірі 16,2 млн доларів.
Фото: bbc.com

Причина штрафу

  • Банк звинуватили в порушенні американського законодавства про корупцію за кордоном. 

Регулятор заявив, що Deutsche Bank наймав родичів посадових осіб з держав Азійсько-тихоокеанського регіону та РФ з метою здійснити вплив на них задля досягнення успіху в інвестиційно-банківському бізнесі.

SEC повідомляє, що банк погодився на врегулювання справи без визнання або спростовування інформації.

«Deutsche Bank забезпечив значну підтримку SEC в своєму розслідуванні і вжив численні коригуючі заходи для покращення практики найму персоналу банку», – заявив представник організації в повідомленні Reuters.

Регулятор підтвердив, що банк вжив заходів для виправлення ситуації, що склалась.

Також, як повідомляє видання, Комісії вдалось виявити, що співробітники банку створювали фальшиві книги та записи, які приховували корупційну практику найму. Таким чином, родичі посадових осіб ставала працівниками фінустанови в обхід стандартного процесу відбору із суворими критеріями.

Що відомо

  • Минулого місяця Міністерство юстиції США почало розслідування того, чи порушив німецький Deutsche Bank закони про боротьбу з відмиванням грошей, працюючи з державним фондом 1Malaysia Development Berhad (1MDB) .
  • Deutsche Bank допоміг фонду 1MDB залучити 1,2 млрд в 2014 році. на думку Мін'юсту США, 1MDB систематично вводив Deutsche Bank в оману, повідомляючи неправдиві дані.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
23 серпня 2019, 12:46
#
Всё новое — хорошо забытое старое:
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/104042/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися