Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2019, 15:01

Дубілет пропонує бізнесу користуватися ЕЦП для захисту від рейдерів

Цієї осені в Україні планують запустити проект, який дозволить бізнесу легше захищатися від рейдерства, використовуючи для цього електронно-цифровий підпис (ЕЦП). Про це написав у Facebook радник т. в. о. голови СБУ, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет.

Цієї осені в Україні планують запустити проект, який дозволить бізнесу легше захищатися від рейдерства, використовуючи для цього електронно-цифровий підпис (ЕЦП).
Фото: 24tv.ua

При цьому, за його словами, бізнес зможе самостійно визначати: достатньо ЕЦП директора, чи потрібні ЕЦП усіх власників.

«Зміни до статуту вносяться, як і зараз, через нотаріусів», — пояснив радник тимчасово в. о. голови СБУ.

Що це дасть

Такі нововведення, зазначає Дубілет, зобов'яжуть всіх реєстраторів перед проведенням реєстрації перевіряти, чи немає у бізнесу, щодо якого планується дія, цього додаткового захисту. Якщо він є, то вимагати відповідних ЕЦП.

Читайте також: Президент підписав указ щодо протидії рейдерству

«Таким чином, бізнес зможе реально захиститися. Адже крадіжка або злом ЕЦП — це набагато рідші кейси, ніж, умовно, підкуп реєстратора (це я знаю ще з банківського досвіду)», — наголосив Дубілет.

Що відомо

  • 16 липня колишній IT-директор Приватбанку, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет став радником тимчасово в. о. голови СБУ Івана Баканова.
  • Після свого призначення Дубілет повідомив, що візьме участь у декількох проектах по боротьбі з корупцією в Україні як експерт з інформаційних технологій.
  • Пізніше він повідомляв, що в Україні планують створити систему, яка буде попереджати громадян про захоплення їхньої нерухомості або бізнесу.
  • А 20 серпня Опендатабот вже почав безкоштовно сповіщати всіх власників бізнесу про зміну реєстраційних даних за допомогою смс і емейл.

Коментарі - 3

+
0
barbav
barbav
20 серпня 2019, 15:21
#
«в. и. о. главы СБУ, соучредитель Monobank Дмитрий Дубилет.»
Баканов в курсе что он уже не глава?
+
+37
Andrey DNK
Andrey DNK
20 серпня 2019, 16:11
#
«это намного более редкие кейсы» похоже это заявление выводит в топ этот кейс)
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
21 серпня 2019, 0:52
#
Алё, регистрачечная? Пупкин беспокоит, ООО Вектор-Лабеан. Что случилось? Да вирус тут у нас, приватный ключ для ЭЦП продолбали, пришлось новый генерировать. Можете публичный в реестре обновить? Можете? Ой, как хорошо, записывайте!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися