Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 17:52

Президент підписав указ щодо протидії рейдерству

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про заходи з протидії рейдерству» для захисту власників бізнесу. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про заходи з протидії рейдерству» для захисту власників бізнесу.
Фото: rau.ua

Що це дасть

Документ містить набір інструментів захисту власників бізнесу та протидії позбавлення їх майнових прав.

«За різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад 3000 (рейдерських - ред.) захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або „дірки“ в реєстрі», — заявив заступник керівника ОП Олексій Гончарук.

За його словами, указ передбачає розроблення та прийняття законопроекту для усунення прогалин в законодавстві, що дозволяють рейдерам знищувати бізнес і відбирати нерухомість.

Читайте також: В Україні щорічно відбувається близько 400 рейдерських атак — OpenDataBot

Зокрема, планується внести зміни в програмне забезпечення держреєстрів, що дозволить зменшити ризики і частоту рейдерства.

«Серед ключових технологічних змін — автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з подальшим підтвердженням /зупинкою реєстраційних дій, створення бек-офісу, що буде переглядати транзакції з підвищеним ризиком, фото — і відеофіксація учасників транзакцій», — повідомили в ОП.

Також планується ввести додаткове підтвердження здійснення реєстраційних операцій (наприклад, SMS-пароль або MobileID) і додаткову авторизацію учасників транзакції (наприклад, ЕЦП)".

Коментарі - 6

+
0
PetrLund
PetrLund
22 липня 2019, 18:00
#
А вернуть отжатое?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 липня 2019, 18:38
#
Это наша ахилесовая пята, наравне с судами .
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 липня 2019, 18:51
#
...«Рейдерство в Украине приобрело такие масштабы, что стало реальной угрозой экономической безопасности целых секторов. В обществе теряется ощущение неприкосновенности частной собственности. Противоправные поглощения сегодня составляют более 70% всех поглощений»...    ... .основными факторами возникновения и распространения рейдерства в Украине являются, прежде всего, слабость правовой системы и несовершенство судебной власти. ‘Меня удивляет, насколько мы имеем в Украине профессионально и морально ослабленную правовую систему’, — сказал глава государства, прибавив, что ситуация зашла так далеко, что нашу страну ‘уже пора защищать от ее правовой системы’.... 
Красиво сказано, а кто сказал? Ни кто не помнит? А сказал это в 2009 году сам Ющенко!!! И что изменилось, или каких перемен ждать?    https://antiraid.com.ua/news/2421-2009020492/  
То же самое, по, очереди говорили и Янукович и Яценюк и Порошенко!!!
Жду «новых» подписанных Законов!!!
+
0
0xFF
0xFF
24 липня 2019, 14:57
#
З того, що я чув, до цього процесу підключили людей, які вміють робити справи. Наприклад, Д.Дубілета
+
0
0xFF
0xFF
24 липня 2019, 20:34
#
Https://www.facebook.com/762053551/posts/10157583278013552/?sfnsn=xmmo
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
24 липня 2019, 22:15
#
Ни кто не оспаривает наличие проблемы, только будет ли решатся эта проблема? И какие приоритеты в определении первопричины? Без удаление метастазы  лечение рака не возможно!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися