Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2019, 15:22

Команда президента планує змінювати низку законів в енергетиці

Представник Зеленського в Кабміні і новообраний депутат ВР Андрій Герус заявив, що команда президента має намір змінити низку законів в енергетиці, передають Українські Новини.

Представник Зеленського в Кабміні і новообраний депутат ВР Андрій Герус заявив, що команда президента має намір змінити низку законів в енергетиці, передають Українські Новини.
Фото: biz.censor.net.ua

Що це значить

«Ми плануємо змінювати закони про ринок електроенергії і закон про НКРЕКП», — заявив Герус.

Він наголосив, що в цілому нову модель енергоринку, яку запустили 1 липня цього року, вони зупиняти не будуть.

Читайте також: Кабмін може знизити ціну електрики для промисловості

«Це питання не зупинення, а зміни моделі… Коли часто змінюється модель ринку, то це не дуже добре. Тому аналізуємо, як в межах нині чинної моделі ввести такі зміни, щоб ринок міг працювати в інтересах українських споживачів. Але є різні думки, це предмет дискусії», — зазначив представник президента в уряді.

Раніше Герус заявив, що запуск проекту енергомосту «Україна — ЄС» посприяє збільшенню вартості електроенергії, і що Україна не планує забороняти імпорт всіх нафтопродуктів з Росії.

Також Герус вважає, що ціну на електроенергію можна знизити мінімум на 10%.

Коментарі - 11

+
+45
bonv
bonv
18 серпня 2019, 18:10
#
Змінювати на користь феросплавів Коломойського?
+
+15
Indeoo
Indeoo
19 серпня 2019, 11:48
#
На пользу промышленных и частных потребителей. Для украинской промышленности (металургии в основном) очень важна цена на электроэнергию для конкуренции на мировом рынке. Завод Коломойского в том числе. Или у порохоботов есть религиозный принцип согласно которому любое решение которые выгодно предприятию коломойского - плохое?
+
0
demarin
demarin
19 серпня 2019, 13:19
#
+1000500 У них на всі новини і коментарі відповіді одні - це все для Коломойського. Ціну підвищують - це щоб Коломойський нажився, ціни знижують - це щоб Коломойський менше платив. Ціни не міняють - це Коломойський щось придумує як всіх надурити. У всьому винен Коломойша і все, а Петя с папєрєдніками святі!
+
+15
bonv
bonv
19 серпня 2019, 16:04
#
То зе-влада СЛУГА НАРОДУ чи олігархів,, в тому числі Коломойського?
+
0
demarin
demarin
20 серпня 2019, 9:59
#
Давайте спробуємо знайти логіку. Якщо їм вдасться знизити ціну для всіх пром.споживачів, відповідно ці пром.споживачі зможуть знизити ціну або не піднімати її на свої товари і послуги населенню. Якщо таке вдасться то населення не отримає чергового підвищення цін або тільки незначне підвищення. Якщо населення менше буде платити за ті самі товари і послуги то це ж ДОБРЕ! То яка різниця скільки ринок електроенергії дії і як його будуть реформувати.
+
+15
bonv
bonv
20 серпня 2019, 15:30
#
Кому ти по вухам втираєш? Коломойський швидче вдушиться разом з Ахметовим але ціну не знизить... Ніколи вони про людей не думали.. Коли таке було що беня думав про ціни для народу?
+
0
squeez
squeez
18 серпня 2019, 23:37
#
Так и свобода тоже стояла и денег и жизней... тот же газ, та же электроэнергия, люди должны научится экономить, а не раздувать дыру в бюджете и-за этого, я понимаю чего вы так печётесь уважаемый Герус , с хорошей еврейской фамилией, завод соплеменника не даёт покоя? или как КО отвечал радио свободе мол у него есть грошы платить за электро, а он типо бомж не потянет,так вот пусть и платит, а нам бомжам, скидки и субсидии, Вон Лёня Ахметов, будь они не ладны 200 машин купил, а что КО сделал? ну хоть бы шо-то...
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
19 серпня 2019, 6:43
#
Рынок работает чуть более месяца, а они его уже менять хотят. Как это понимать? А что там с неконституционностью НКРЭКУ?
   В интересах украинских потребителей энергогенерирующие и распределительные компании должны быть (как было ранее) в собственности гос-ва с соответствующей ценовой политикой, при которой получателей субсидий должно быть не более 5 %, как в ЕС, в который вы так стремитесь. Это вопрос национальной (общественной) безопасности Украины. И тогда цену на электроэнергию можно будет формировать по формуле: Цэл-гии= себестоимость+ 30%!
   И как ваша команда снизит цену на 10%, если запустится энергомост «Украина-ЕС»?
+
+15
demarin
demarin
19 серпня 2019, 10:12
#
Давайте спробуємо знайти логіку. Якщо їм вдасться знизити ціну для всіх пром.споживачів, відповідно ці пром.споживачі зможуть знизити ціну або не піднімати її на свої товари і послуги населенню. Якщо таке вдасться то населення не отримає чергового підвищення цін або тільки незначне підвищення. Якщо населення менше буде платити за ті самі товари і послуги то це ж ДОБРЕ! То яка різниця скільки ринок електроенергії дії і як його будуть реформувати. А виходячи з вашої логіки і колег вище це погано. Ви або не розумієте логічних речей або всепропальщик як і бонв, який крім двух слів «феросплави Коломойського» ні чого більше не може написати.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
20 серпня 2019, 6:54
#
Дэмарин, а вы вообще в Украине живёте? Ваша логика - это логика социалистического гос-ва, которой Украина НЕ является. Все, или почти  все Облэнерго и энергогенерирующие предприятия (кроме АЭС) - частные. А это уже капитализм. Это стратегические объекты, которые в своё время вывели из под запрета на приватизацию. Меня, как потребителя интересует конечная цена товара, а не стоимость электроэнергии, которую платит пром.потребитель за эл.энергию. А при капитализме (тем более украинском) никто никакой соц.нагрузки не несёт. Это и есть рынок. Здесь логика одна - купи дешевле, продай по-дороже. Не будут брать - отключим «газ»(свет).
+
0
demarin
demarin
20 серпня 2019, 9:58
#
Ви взагалі читалт що я вам написав?«Меня, как потребителя интересует конечная цена товара, а не стоимость электроэнергии, которую платит пром.потребитель за эл.энергию.» Я ж вам про це і написав, що якщо ціну пром.споживачам знизять то і для людей її повинні знизити на товари і послуги. Так і діє ринок. А ви тут розказуєте про соціалізм-капіталізм, все просто, менше платять вони - менше платить населення.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися