Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2019, 12:21

У Києві затримали групу «чорних» реєстраторів

Служба безпеки України затримала у Києві членів групи так званих «чорних» реєстраторів, які завдали державі збитків на суму 1,5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Служба безпеки України затримала у Києві членів групи так званих «чорних» реєстраторів, які завдали державі збитків на суму 1,5 млрд грн.
Фото: biz.liga.net

Що відомо

У результаті спецоперації затримали сім осіб (трьох організаторів і чотирьох виконавців) — серед них двоє адвокатів і колишній керівник органів юстиції Києва.

За даними слідства, в 2017-2019 роках учасники групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру майнових прав заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

Походження майна приховували, подаючи позови в суди Донецької та Херсонської областей за підробленими документами. Судді виносили позитивні рішення, на підставі яких проводили реєстраційні дії. Права власності переходили до інших фіктивних власників.

За місцем роботи і проживання фігурантів, а також у судах і за місцем проживання кількох суддів відбулися 30 одночасних обшуків.

Слідчі дії були організовані в Києві, Київській області та Херсоні.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав систему «чорних» реєстраторів одним з п'яти найбільших джерел корупції в Україні.

Коментарі - 7

+
+54
AleksandrBank
AleksandrBank
18 серпня 2019, 12:55
#
Неужели это сделали, или чистят место для своих новых черных регистраторов? Это топ проблема, почему инвесторы к нам не идут!
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
18 серпня 2019, 19:03
#
На киевских таможнях появляются «новые брокеры» и, значит, появятся «новые регистраторы», жду появления «новых обменников» !
+
0
Mess
Mess
18 серпня 2019, 22:02
#
Уже проверенная информация?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
18 серпня 2019, 22:38
#
По поводу таможни - читайте Нефедова и Власова, по поводу регистраторов - свято место пусто не бывает, по поводу валютчиков - они первые попадали при смене режима!
+
0
irakez
irakez
18 серпня 2019, 15:59
#
Не прошло и 5 лет. Что мешало раньше?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
18 серпня 2019, 19:05
#
Ну это ваааще!!! ...Генпрокурор Юрий Луценко назвал систему «черных» регистраторов одним из пяти крупнейших источников коррупции в Украине.... Юра, а ты не знаешь кто их крышует??? Или старые друзья «по - боку»? Это, да "по новому!!!
+
0
Олег Пупкин
Олег Пупкин
19 серпня 2019, 3:21
#
То что поймали - молодцы. Но я вижу неувязки. Почему ущерб г-ву? Они что госимущество продавали? Какое это имеет отношение к коррупции? Черные регистаторы ведь не гос. служ. Ну и процес надо описать более подробно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися