Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2019, 10:10

Західні партнери на боці НБУ щодо наглядових рад держбанків

Всесвітній банк (ВБ), Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) зайняли сторону НБУ в конфлікті з наглядовою радою Ощадбанку. Про це йдеться в їхній спільній заяві, яку опублікував у Facebook старший радник ЄБРР із зовнішніх зв'язків Антон Усов.

Світовий банк (СБ) підтримує реформу органів управління державними банками, ключовим аспектом якої є введення незалежних наглядових рад.
Фото: golos-narodu.com.ua

Що це значить

«Національний банк України затверджує висунуті кандидатури до складу наглядових рад банків. Отже, обов'язок НБУ полягає в проведенні ретельної і незалежної оцінки, яка включає в себе застосування професійних суджень про наявність кваліфікаційних даних у кандидатів і їх відповідності всім вимогам законодавства. Для незалежних членів наглядових рад згадані вимоги законодавства, викладені в статті 7 (закону „Про банки“ — ред.), також включають в себе жорсткі стандарти незалежності від погоди і та відсутності конфлікту інтересів. Ми підтримуємо НБУ у виконанні його обов'язків у цій сфері », — йдеться в заяві.

Читайте також: Стабільна робота українських держбанків впливає на всю банківську систему — Аджунер

«Для незалежних членів наглядових рад держбанків згадані вимоги законодавства, що викладені в статті 7, також включають в себе жорсткі стандарти незалежності та відсутності конфлікту інтересів. Ми підтримуємо НБУ у здійсненні ним своїх обов'язків у зазначеній сфері», — наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, НБУ за результатами тестування та співбесід відхилив кандидатури п'яти з дев'яти членів наглядової ради Ощадбанку.

Члени наглядової ради Ощадбанку у спільній заяві заявили, що шоковані і збентежені рішенням НБУ. Причиною вони називають невдоволення деяких членів комісії НБУ недавнім рішенням ради продовжити трудовий контракт з головою правління Ощадбанку Андрієм Пишним.

Коментарі - 1

+
+26
AleksandrBank
AleksandrBank
18 серпня 2019, 11:28
#
Пышный как и вся верхушка там кормятся за бюджетные, т.е. наши деньги. Чистых доход Ощада смешной, набл совет также контора для прикрытия.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися