Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2019, 17:26

Фонд гарантування вкладів втратив контроль над 10 банками

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втратив контроль над 10 банками, що ліквідуються. Причина в тому, що Окружний адмінсудом Києва визнав неправомірними рішення про виведення цих банків з ринку. Про це повідомила прес-служба фонду, передає Уніан.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втратив контроль над 10 банками, що ліквідуються.
Фото: ukrinform.ua

Що це значить

  • Повідомляється, що в результаті ці банки опинилися поза правовим полем, оскільки законодавством не врегульована процедура повернення банку на ринок за рішенням суду.
  • Також є питання щодо захисту прав кредиторів цих банків. Фонд змушений відстоювати в судах право власності на активи неплатоспроможних банків, що ускладнює процес їх реалізації і розрахунків з кредиторами.

Читайте також: ФГВФО на кілька днів призупинить виплати вкладникам

Так, на розгляд та оскарження одного процедурного питання від першої до останньої інстанції йде мінімум рік. При цьому Фонду доводиться витрачати кошти банків на оплату судових зборів, розмір яких може сягати кількох мільйонів.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Фонд планує повністю ліквідувати 83 банки до кінця 2020 року, зокрема найбільші: Дельта, Надра, VAB, Фінанси і Кредит, ВТБ.

Коментарі - 1

+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
15 серпня 2019, 18:17
#
Реститу́ция.
P.S.Нема бажання виконувати рішення суду
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися