Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2019, 18:28

Маркарова братиме участь у відборі керівників для держпідприємств

Кабмін призначив міністра фінансів Оксану Маркарову заступником голови комітету з призначень. Вона буде приймати участь у конкурсному відборі керівників та членів наглядових рад для особливо важливих для економіки України підприємств. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Кабмін призначив міністра фінансів Оксану Маркарову заступником голови комітету з призначень.
Фото: rbc.ua

Що це значить

«Державні підприємства повинні мати прозору та професійну систему управління, що відповідає найкращим міжнародним практикам. Комітет буде активно працювати до кінця каденції і нашого уряду, і я сподіваюся, що новий уряд продовжить і його роботу, і реформу корпоративного управління», — зазначила Маркарова.

Читайте також: Кабмін змінив статут Приватбанку

До складу комітету входять чотири представника уряду і чотири незалежних експерти - представники міжнародних фінансових організацій.

Головою комітету зараз є Джейсон Пеллмар, який очолює регіональне представництво Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні та Білорусі.

Наголошується, що комітет з призначень уже сформував незалежні наглядові ради для «Укрзалізниці», «Укренерго», «Укрпошти», «Адміністрації морських портів України», «Міжнародний аеропорт „Бориспіль“ і „Укргідроенерго“.

Коментарі - 2

+
0
SourLemon
SourLemon
14 серпня 2019, 22:41
#
Судя по ранее занимаемым должностям прозрачности мы не наблюдаем там до сих пор. Что бы далеко не ходить, как пример, ОВГЗ, В Нацбанке говорят, что не знают, что за нерезиденты покупают валюту.
+
+44
Limmilog
Limmilog
15 серпня 2019, 2:36
#
Да ладно вам. Грымчака повязали. Теперь «нерезиденты» - они же «западные инвесторы», из этих ОВГЗ так ломанутся, что даже НБУ безо всякой прозрачности всё увидит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися