Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2019, 14:33

Кабмін змінив статут Приватбанку

Кабмін затвердив статут державного Приватбанку та положення про наглядову раду банку. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду, передає РБК-Україна.

Рішенням уряду внесено зміни в постанову уряду від 5 червня 2019 року № 594, яким були затверджені статут і положення про наглядову раду Приватбанка.

Що змінилося

  • Згідно з документами, у новій редакції статуту враховані зауваження Нацбанку, який відмовився погоджувати статут Приватбанку.

«Під час розгляду вищевказаного пакету документів було встановлено, що окремі положення нової редакції статуту банку не відповідають вимогам чинного законодавства України, зокрема статті 7 закону про банки, якою врегульовані особливості функціонування державних банків», — йдеться в листі НБУ від 30 липня.

  Оформити депозит в Приватбанку

НБУ звертав увагу на відступ від принципу рівності прав і обов'язків незалежних членів і представників держави в наглядовій раді банку; на збільшення підстав для тимчасового відсторонення членів наглядової ради; на процедурні аспекти прийняття спостережною радою банку рішень шляхом заочного голосування.

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
15 серпня 2019, 21:40
#
Вы о чем вообще хотели рассказать?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися