Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 17:17

Канадська Fairfax хоче купити СК «Універсальна»

Канадська Fairfax Financial Holdings Limited звернулася до АМКУ з проханням надати дозвіл на придбання акцій ПРАТ «Страхова компанія Універсальна» (Київ). Про це повідомляє «Інтефакс-Україна».

Канадська Fairfax Financial Holdings Limited звернулася до АМКУ з проханням надати дозвіл на придбання акцій ПРАТ «Страхова компанія Універсальна» (Київ).
Фото: agroportal.ua

Як повідомляється, АМКУ розгляне питання про надання Fairfax Financial Holdings Limited дозволу на придбання через новостворену структуру ТОВ«Еф.-Еф.-Ейч. Юкрейн Холдінгз» акцій СК «Універсальна», що забезпечить 50% голосів у вищому органі управління страховика.

Крім того, до порядку денного включено питання про надання Європейському банку реконструкції та розвитку" дозволу на набуття у власність частки в статутному капіталі ТОВ «Еф.-Еф.-Ейч. Юкрейн Холдінгз», що забезпечує перевищення 25% голосів в управлінні суспільством.

Читайте також: У програмі «Бонус від Мінфіну» новий учасник — СК «ІНГО»

АМКУ також ухвалить рішення про надання дозволу на узгоджені дії компаніям Fairfax Financial Holdings Limited і Whiteford Limited (Кіпр) у вигляді зобов'язань по утриманню від конкуренції та заборони переманювання працівників терміном на п'ять років.

Раніше, у лютому 2019 року, Fairfax Financial Holdings Limited завершила оформлення угоди з придбання у АХА Group (Франція) її «дочок» в Україні.

СК «Універсальна» заснована в 1991 році, спеціалізується на наданні послуг у сфері ризикового страхування. Пропонує послуги у 42 видах страхування, регіональна мережа налічує більш ніж 300 точок продажів по всій території України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися