Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2019, 12:10

Частину Укрзалізниці планують продати іноземним інвесторам

Частину акцій Укрзалізниці планують продати іноземним інвесторам, щоб забезпечити надходження капіталу до компанії для проведення модернізації. Про це повідомив голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв’ю Уніан.

Частину акцій Укрзалізниці планують продати іноземним інвесторам, щоб забезпечити надходження капіталу до компанії для проведення модернізації.
Фото: biz.censor.net.ua

Що це значить

«Моє бачення Укрзалізниці — орієнтація на IPO (первинний випуск акцій компаній на біржу — ред.), продаж частини акцій на відкритому ринку. При цьому так, щоб держава зберегла контроль над ключовим активом, але були залучені приватні інвестори, які б дали гроші на розвиток компанії», — повідомив Кравцов.

Він додав, що подібний шлях, зокрема, подолала польська залізнична компанія PKP Cargo. Допуск іноземних інвесторів до управління компанії дозволив би збільшити контроль над її діяльністю.

Читайте також: Укрзалізниця хоче підвищити штрафи для «зайців» до 3000 гривень

Напередодні про приватизацію частини Укрзалізниці говорив заступник голови Офісу президента та кандидат на посаду прем’єр-міністра України Олексій Гончарук. Він також виступив за якнайшвидшу приватизацію державних банків.

Коментарі - 2

+
0
Oligarh
Oligarh
12 серпня 2019, 13:03
#
Да продайте 100% эффект будет моментальный
главное не кипрской фирме
+
+30
Serhiozzi
Serhiozzi
12 серпня 2019, 13:09
#
Продадут грузовые перевозки.
Пассажирские сами сдохнут.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися