Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 15:10

Мобільні оператори домовилися покрити 4G майже всю Україну за 1,5 року

Протягом півтора року оператори зможуть розвинути мережі і забезпечити доступ до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання. Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання (BRDO).

Протягом півтора року оператори зможуть розвинути мережі і забезпечити доступ до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання.
Фото: nikopolnews.net

Що це значить

  • Найбільші в Україні оператори мобільного зв'язку Київстар, Vodafone Україна і lifecell домовилися перерозподілити радіочастотні ресурси (РЧР) в діапазоні 900 МГц.
  • Це дозволить забезпечити максимально ефективне використання РЧР кожним оператором.

Наступним етапом стане узгодження регіонального розподілу радіочастот, після чого документ буде поданий на розгляд і затвердження на державному рівні.

Читайте також: 4G в київському метро планують запустити в кінці 2019 року

Як повідомлялося раніше, в липні Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни вивільнення перспективних радіочастот для впровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.

Раніше глава держави підписав указ про затвердження плану дій щодо поліпшення якості мобільного інтернету в сільській місцевості.

Коментарі - 5

+
0
gleblevi
gleblevi
8 серпня 2019, 15:24
#
Я живу  в областном городе,за городом даже 3g не берет о чем речь.
+
0
Італій .
Італій .
8 серпня 2019, 15:46
#
Знаю места в Харькове где не только 3g, но и 2g нет.
+
0
Олександр Міщенко
Олександр Міщенко
8 серпня 2019, 17:16
#
3g в более высоком частотном диапазоне, чем 2 поколение, поэтому радиус действия вышек в нем маленький и покрывать ним смысла всю страну нет (имеет смысл только частично в городах и пгт), а 4 поколение теперь будут массово запускать на диапазоне частот 2 поколения, чтобы покрыть всю страну достаточно будет частично заменить оборудование на вышках которые устанавливались по всей стране массово в 2000-2012 годах, много инвестиций не требует и дает хорошее конкурентное преимущество, так что думаю за полтора года все 3 оператора подсуетятся
+
+30
Fennec .
Fennec .
8 серпня 2019, 17:03
#
Хотелось бы, чтобы наши операторы не догоняли, а были инициаторами внедрения новых технологий.
+
0
Італій .
Італій .
12 серпня 2019, 14:33
#
Внедрение новых технологий это всегда вопрос денег. У нас мало кто хочет платить за плюшки 4G. Платежеспособного спроса на 5G тем более нет, пока нет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися