Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 13:58

Банкіри розповіли, скільки українці купують валюти онлайн під час стрибків курсу

Представники банків, з якими поспілкувався «Мінфін», розповіли, наскільки активно клієнти користуються онлайн-сервісами для покупки і продажу валюти

Представники банків, з якими поспілкувався «Мінфін», розповіли, наскільки активно клієнти користуються онлайн-сервісами для покупки і продажу валюти.
фото: thepartners.co

Як повідомили «Мінфіну» в monobank, щодня в його додатку купують або продають валюту 2-3 тисячі клієнтів. При цьому обмін у відділенні і в додатку займає приблизно рівні частки в загальній частці валютообмінних операцій з фізичними особами.

За даними monobank, «середній чек» при обміні валют в онлайн за останні 3 місяці становить близько 250 доларів США.

Через мобільний додаток monobank громадяни купили в травні — 7,72 млн, в червні — близько 5,81 млн дол, а в липні цей показник знову зріс до 7,76 млн дол. Разом з тим обсяги онлайн-продажу валюти істотно не змінилися і склали: 4,53 млн., 5,24 млн. і 5,16 млн дол. відповідно.

Банкіри кажуть, що зазвичай різкі стрибки курсу впливають на обсяги купівлі валюти населенням, в тому числі і в онлайні.

Валютні депозити з бонусом від «Мінфіну»

«Сплеск активності завжди спостерігається в ті моменти, коли йде різка зміна курсу в ту або іншу сторону. Обсяг операцій в періоди волатильності виростає на 30-50% », — розповів« Мінфіну »начальник відділу продажів казначейських продуктів ОТП Банку Юрій Крохмаль.

За його словами, з травня по липень обсяг безготівкових операцій через онлайн-банкінг в ОТП Банку склав понад 27 млн дол.

Незабаром осінь

Фінансисти очікують, що в вересні зросте кількість онлайн-операцій з купівлі та продажу валюти. «Восени традиційно всі повертаються з відпусток, спостерігається сезонний сплеск активності і зростання обсягів операцій», — пояснив Юрій Крохмаль.

Такої ж думки дотримуються і в monobank. «Ми очікуємо, що восени кількість операцій збільшиться. Це буде пов'язано з ростом ділової активності і продовженням волатильності на валютному ринку. Тут питання виключно сезонності », — розповіли в банку.

Нагадаємо, що за даними Нацбанку, в липні населення купило готівкової валюти на 93,7 млн доларів більше, ніж продало. В цілому громадяни продали близько 1,407 млрд доларів і купили 1,501 млрд доларів.

Олексій Писарев

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
8 серпня 2019, 14:03
#
Зручно.
+
0
defolt19
defolt19
8 серпня 2019, 16:27
#
Легко.
+
0
infrared
infrared
8 серпня 2019, 20:33
#
Просто.
+
0
slyk
slyk
9 серпня 2019, 14:38
#
Надійно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися