Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 12:06

Зеленський підписав закон про «зелений» тариф для домашніх СЕС

Президент Зеленський підписав закон №10357, який дозволяє до 2030 року встановлювати сонячні електростанції (СЕС) потужністю до 30 кВт на земельних ділянках та отримувати «зелений» тариф на електроенергію, відпущену в енергосистему. Про це повідомляється на сайті парламенту.

Президент Зеленський підписав закон №10357, який дозволяє до 2030 року встановлювати сонячні електростанції (СЕС) потужністю до 30 кВт на земельних ділянках та отримувати «зелений» тариф на електроенергію, відпущену в енергосистему.
Фото: epravda.com.ua

Що це дасть

  • Документ повинен усунути неузгодженості в законі про альтернативні джерела енергії і надає можливість будувати СЕС як на землі, так і на дахах і фасадних конструкціях.
  • Закон передбачає порядок розрахунку «зеленого тарифу» для всіх домашніх сонячних електростанцій незалежно від розміщення і встановленої потужності.

Читайте також: Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів

Проблема надання ЗТ для наземних дСЕС (не тільки для майбутніх, а й для вже побудованих) виникла після ухвалення закону про «зелені» аукціони для інвесторів поновлюваних джерел енергії.

Підписаний документ повинен усунути неузгодженості в законі про альтернативні джерела енергії.

Коментарі - 7

+
+43
laa1999
laa1999
7 серпня 2019, 12:21
#
Интересно - за чей счет будет этот банкет, плюс еще Зе подписал закон о снижении тарифов для водоканалов...Откуда столько денег, при невыполнении бюджета по доходам?
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
7 серпня 2019, 13:24
#
А это уже финальная подпись? Там ничего ещё от рады и кого-то ещё не надо?
Сорь, не держу процедуру в памяти, и гуглить - лень
+
0
Andrey M
Andrey M
7 серпня 2019, 16:02
#
Вітаю таку ініціативу! Тим паче що він діє для невеликих сонячних електростанцій, що мають потужність до 30 кВт, що не буде мати такого величезного впливу на ціну електроенергії та розміру компенсацій як по «зеленому тарифу» для попередньої злодійської схеми Порошенко-Ахметова!

А то Порошенківський «зелений тариф» передбачав таку можливість лише для великих СЕС, власниками яких є олігархат (більшістю володіє його поплічник по корупційному Ротердам + Ахметов). При цьому Порошенко і ко обмежили можливість таких компенсацій для приватних осіб та невеличких СЕС.
+
+12
locustsucol
locustsucol
7 серпня 2019, 16:59
#
Неправда про «порошенсковський зелений тариф». Зелені тарифи треба скасовувати, тому при порошенко нарешті його скасували, але не змогли скасувати ті, які побудовані за інвестиційні кошти по договорам на мінімальний строк роботи для окупності, щоб не порушвути міжнародні домовленості із інвесторами.
Скасувати треба і те і те, щоб не сталася така криза як у Іспанії.
+
0
Andrey M
Andrey M
7 серпня 2019, 17:06
#
Що неправда???!!!
Саме при Порошенку, цієї весни продовжили можливість ввести в експлуатацію до кінця 2019 року нові СЕС під дію гарантованих виплат згідно «зеленого тарифу»!
Читайте та насолоджуйтесь:
https://is.gd/L7rN3m
https://is.gd/GkYgQv
+
0
locustsucol
locustsucol
7 серпня 2019, 17:25
#
Це вимога ЄБРР, я ж кажу - це вимога інвесторів, під тиском погроз судових заяв.
+
0
Andrey M
Andrey M
8 серпня 2019, 11:45
#
ЕБРР не вимагала Закону що пролонговував період введення до кінця 2019 року  в експлуатацію нових СЕС для отримання Зеленого тарифу + обмеження отримання компенсацій по ньому дрібних та приватних виробників. Це був договорняк порошенківської + ахметівської команди депутатів. Подивіться хто за нього голосував і все стане ясно - шістки порошенка + шлюшко з командою що утримуються Ахметовим + трішки докупили «чесних депутатів» з інших фракцій
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися