Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2019, 17:21

Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджуються дорожні знаки місць для паркування і зарядки електромобілів, а також зелені номери для електрокарів. Про це повідомляється на сайті парламенту, передає Уніан.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджуються дорожні знаки місць для паркування і зарядки електромобілів, а також зелені номери для електрокарів.
Фото: espreso.tv

Що це значить

Відповідний закон Верховна Рада прийняла 11 липня. У пояснювальній записці до документа йдеться, що однією з проблем, яка гальмує розвиток електромобільності в Україні, є питання обладнання місць для паркування і зарядки електромобілів, відсутність відповідних дорожніх знаків.

«Неодноразово зафіксовані випадки, коли місця, які оснащені зарядними пристроями, займаються транспортними засобами без електродвигуна. Це створює проблеми для доступу електрокарів до зарядної станції, часто перешкоджає подальшому рухові електромобілів через низьку зарядженість акумулятора і гальмує розвиток інфраструктури», — йдеться в документі.

Читайте також: В Україні вже понад 12,6 тисяч електрокарів: як їх вибирають

Наголошується, що, крім відповідних дорожніх знаків, також в Україні не врегульовано питання ідентифікації транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

«Зокрема, такі знаки використовуються в Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великобританії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо в Канаді… Прийняття законопроекту дозволить гармонізувати українське законодавство у сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном з кращими європейськими та світовими зразками», — йдеться в документі.

Коментарі - 6

+
+88
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
6 серпня 2019, 17:48
#
Дело нужное! Следующий шаг, начинать строить завод по переработке аккумуляторов. Так и денег с Европы «подкинут»!
+
+53
Італій .
Італій .
6 серпня 2019, 18:45
#
Чем бы дитя не тешилось...
+
+10
Богдан Сташинский
Богдан Сташинский
7 серпня 2019, 18:13
#
«...в Украине не урегулирован вопрос идентификации транспортных средств, оснащенных электрическими двигателями» - А какая лично мне польза от того, что я понимаю, что передо мной едет электромобиль? Как по мне, зеленые знаки абсолютно бесполезная фигня.
+
0
Італій .
Італій .
7 серпня 2019, 18:52
#
Но надо же показать свою ориентированость на экологию. Зеленые знаки выделяют меньше углекислоты, депутаты и Зеленский уверены в этом.
+
0
l2x8
l2x8
26 серпня 2019, 23:13
#
Ну у голубые же знаки есть для г...
+
0
Григорий П
Григорий П
15 серпня 2019, 20:20
#
Это же ЗЕ-знаки!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися