Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2019, 16:30

Швейцарський франк досяг найвищого рівня за два роки

Швейцарський франк досяг найвищого рівня щодо євро з 2017 року, коли президент США Дональд Трамп посилив торговельну напругу з Китаєм та підживив попит на валюти «тихої гавані».  Про це повідомляє «Європейська правда».

Швейцарський франк досяг найвищого рівня щодо євро з 2017 року, коли президент США Дональд Трамп посилив торговельну напругу з Китаєм та підживив попит на валюти «тихої гавані».
Фото: kp.ua

Євро 2 серпня коштувало менше важливого порогового показника в 1,10 франка, що, на думку аналітиків Commerzbank, може спонукати Швейцарський національний банк втрутитися й уповільнити зростання курсу.

Інвестори шукають притулку після того, як Трамп пригрозив додатковими торговими митами проти Пекіна, а економічний прогноз для Великої Британії та Європи погіршився.

Нервозність у зв'язку з новою ескалацією торгового конфлікту, глобальним ослабленням зростання та невизначеністю щодо Brexit гарантують, що франк залишиться затребуваним як надійна валюта «тихої гавані», кажуть у Commerzbank.

Швейцарські політичні діячі також стикаються з викликом через плани Європейського центрального банку щодо монетарного пом'якшення.

Коментарі - 6

+
+60
bonv
bonv
3 серпня 2019, 16:39
#
Інвестори шукають притулку? Велком Україна - ОВДП:))
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
4 серпня 2019, 10:54
#
Велком в бизнес! ОВГЗ будут резать
+
+15
bonv
bonv
4 серпня 2019, 12:44
#
Велком крипта:)
+
+12
Norris
Norris
3 серпня 2019, 20:03
#
Швейцарський франк завжди був хорошою валютою, з нижчою ніж у євро чи долара інфляцією. Його можна обміняти на місцеву валюту практично у всіх країнах Європи та в Штатах. Тому є чимало людей, які диверсифікують (чи розглядають це) частину заощаджень саме у франк, який менш піддатливий до різних світових політичних баталій. Але як і для більшості країн, міцна місцева валюта не вигідна для експортерів.
+
0
Maxsvo
Maxsvo
4 серпня 2019, 10:05
#
Только за то, что ты хранишь деньги в швейцарских франках банку надо доплачивать, в Швейцарии ставки отрицательные
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 серпня 2019, 8:17
#
ОТносительно доллара считай
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися