Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 12:11

Національний банк представив свій новий сайт

З 1 серпня Нацбанк перейшов на новий сайт, який є офіційним інтернет-представництвом і основним каналом комунікацій регулятора. Він розміщений на основному домені. «Старий» сайт продовжить працювати протягом річного перехідного періоду.

Що це дасть

Як пояснили в НБУ, пріоритет Нацбанку — полегшити доступ клієнтів до вичерпної інформації, необхідної для прийняття обґрунтованих рішень.

«Саме цьому має сприяти сучасний, двомовний і дружній до користувача інтерфейс нового сайту НБУ. Він був розроблений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID з урахуванням побажань, озвучених під час неодноразового спілкування зі стейкхолдерами», — відзначили в прес-службі регулятора.

Новий веб-сайт стане одним з дієвих інструментів українського центробанку для розбудови довіри, підвищення ефективності його політики, зниження рівня невизначеності в економіці відповідно до його Стратегії комунікацій.

Основні оновлення

  • Інформація на новому сайті розподілена за функціональними напрямами: монетарна політика, фінансова стабільність, нагляд, платежі та розрахунки, фінансові ринки, гривня.
  • Замість великих масивів тексту зі складною термінологію відтепер на сайті вичерпні пояснення, що саме робить центробанк, а також відповіді на найпоширеніші запитання. А замість розпорошених даних – консолідовані у розділі «Статистика» статистичні дані за всіма темами.
  • Більше уваги приділено візуалізації інформації, зокрема на сайті з’явилися інтерактивні графіки з показниками та їх динамікою.
  • Крім того, сайт тепер відображається на усіх пристроях, зокрема на смартфонах та планшетах. Є можливість обрати версію перегляду для людей з вадами зору.

В НБУ звертають увагу, якщо пристрій продовжує завантажувати стару версію сайту Нацбанку, необхідно очистити кеш.

Нагадаємо, що в травні НБУ створив окремий сайт для відстоювання своєї незалежності і висвітлення того, «як політики і олігархи намагаються спотворити історію і спотворити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє в свою користь».

Коментарі - 2

+
+43
bonv
bonv
1 серпня 2019, 13:17
#
Что не так с новым сайтом Нацбанка.
https://ubr.ua/ukraine-and-world/technology/chto-ne-tak-s-novym-sajtom-natsbanka-3885224
+
+13
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
1 серпня 2019, 13:54
#
Що не так з сайтом юбр — що він потребує 7 зовнішніх сайтів для статики і куки?

Ще й на додачу його нема в кеші гугла

Вже не кажучи про доступність для людей з вадами зору і чистоту верстки
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися