Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 11:25

Суд призупинив примусовий продаж акцій Промінвестбанку

Печерський районний суд Києва наказав припинити примусовий продаж акцій Промінвестбанку (ПІБ). Про це повідомив російський ВЕБ, дочірньою структурою якого є ПІБ, передає Інтерфакс-Україна.

Печерський районний суд Києва наказав припинити примусовий продаж акцій Промінвестбанку (ПІБ).
Фото: finclub.net

Передісторія

Раніше Державна виконавча служба України заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року був призначений аукціон з їх продажу.

Інтерес до купівлі активів вже висловили кілька компаній — це ТОВ «ФК „Женева“ та „Європейське ощадное товариство“ (обидва — Київ), пов'язані з інвестиційним бутіком Investohills ексглави українського Альфа-банку Андрія Волкова, а також ТОВ „Кредитна установа “Інвестиційне» киянина Олександра Зінов'єва.

Читайте також: Російський ВЕБ подав позов до арбітражу Стокгольма проти України

У середині липня стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБ.

Стартова ціна пакета — 532,099 млн грн (близько 20,9 млн дол. за поточним курсом — ІФ). Російський ВЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку. Ставши власником Промінвестбанку в 2008 році, він оцінює свої інвестиції в його розвиток в 2,7 млрд дол.

У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських «дочок» російських держбанків, включаючи Промінвестбанк, у зв'язку із заявою про забезпечення позову ряду пов'язаних з Коломойським компаній, які мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися