Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2019, 10:02

Промінвестбанк можуть купити компанії близькі до екс-глави Альфа-Банку — ЗМІ

28 серпня на Фондовій біржі ПФТС стартує аукціон з продажу цінних паперів Промінвестбанку. З молотка піде понад 5 млрд акцій. Стартова вартість пакету — 532 млн грн (близько $20,6 млн),повідомляє на своєму сайті ПФТС.

28 серпня на Фондовій біржі ПФТС стартує аукціон з продажу цінних паперів Промінвестбанку.
Фото: censor.net.ua

Як пише The page, покупцями Промінвестбанку можуть стати фінансова компанія «Женева» і «Європейcьке ощадне товариство». Дані компанії повідомили про наміри придбати весь пакет акцій (99,7%) Промінвесту — дочірньої структури російського Зовнішнекономбанку.

Обидві київські компанії пов'язані з Андрієм Волковим — екс-головою правління Альфа-Банку, главою інвестбутіка Investohills, бізнес якого спеціалізується на роботі з проблемними активами і спеціальними ситуаціями.

Читайте також: Російський держбанк вважає незаконним продаж української «дочки»

Нагадаємо, що 19 липня на фондовій біржі «ПФТС» виставили на продаж 99,7% акцій «дочки» російського держбанку Внешэкономбанк Промінвестбанку. Акції планували продати через аукціон за 532,1 мільйона гривень.

10 червня Промінвестбанк подав на Україну до Стокгольмського арбітражу. Загальна вартість позову складає «сотні мільйонів доларів».

Довідка

  • 12 вересня 2018 року стало відомо, що Київський апеляційний суд наклав арешт на акції українських «дочок» російських банків ВТБ, Промінвестбанк та Сбербанк для виконання рішення Гаазького арбітражу за позовом колишнього голови Приватбанку та інших українських компаній, що втратили активи внаслідок анексії Криму.
  • 31 травня 2019 року Верховний суд відмовився арештовувати майно російських державних банків на території України для виконання рішення Гаазького трибуналу на користь компаній Ігоря Коломойського.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися