Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2019, 15:10

Новим бізнес-омбудсменом України стане колишній мер Варшави

Посаду нового бізнес-омбудсмена України обійме Марчин Свенчицький, який наразі є членом польського парламенту, а раніше обіймав посаду мера Варшави. Про це повідомив чинний бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає «Інтерфакс-Україна».

Посаду нового бізнес-омбудсмена України обійме Марчин Свенчицький, який наразі є членом польського парламенту, а раніше обіймав посаду мера Варшави.
Фото: ukrinform.ua

«Вчора на засіданні Ради бізнес-омбудсмена було затверджено кандидатуру майбутнього бізнес-омбудсмена України пана Марчина Свенчицького, нинішнього члена польського парламенту, колишнього мера Варшави, а також колишнього міністра міжнародних економічних відносин у першому уряді Тадеуша Мазовецького», — повідомив Шемета 31 липня.

Зазначимо, що посаду бізнес-омбудсмена в Україні запровадили у 2014 році. Рада бізнес-омбудсмена, яку він очолює, є дорадчим органом уряду. Фінансування діяльності органу здійснює Європейський банк реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, що конкурс на посаду нового бізнес-омбудсмена оголосили у березні 2019 року.

У 2018 році до Ради бізнес-омбудсмена надійшло понад півтори тисячі скарг від підприємців. Найбільше скаржаться на дії Державної фіскальної служби, Національної поліції, прокуратури. 

Коментарі - 5

+
0
Італій .
Італій .
31 липня 2019, 16:26
#
Вот уж кто братский народ. :D
+
0
squeez
squeez
31 липня 2019, 22:32
#
Сколько уже этих польских руководителей было? уж лучше если и брать то из более успешной страны
+
0
Італій .
Італій .
31 липня 2019, 22:42
#
Например?

Польша достаточно успешная страна, даже в европейских измерениях. А в сравнении с Украиной так вообще.
+
0
squeez
squeez
31 липня 2019, 23:18
#
Нам не на них ровняться нужно, а на Америку, Сингапур, Южную Корею, Япония, я думаю лучше такую планку задирать, тогда больше профитов будет, на самом деле Польша не так далеко ушла на самом деле, по ЗП, в нее то скольк денег влил ЕС...
+
0
Італій .
Італій .
31 липня 2019, 23:42
#
> на Америку
Гондурас?

> Южную Корею
Польша это европейская Южная Корея

> Япония
Страна с радикально иной культурой и гораздо более высоким уровнем развития экономики. В чём нам на неё равняться? И чем равнение на Польшу хуже равнения на Японию?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися