Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 18:06

Фунт впав до дворічного мінімуму через побоювання щодо Brexit

Фунт стерлінгів оновив дворічний мінімум в ході торгової сесії в понеділок через посилення побоювань про те, що Великобританія вийде з Євросоюзу без укладення будь-якої угоди. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Фунт стерлінгів оновив дворічний мінімум в ході торгової сесії в понеділок через посилення побоювань про те, що Великобританія вийде з Євросоюзу без укладення будь-якої угоди.
Фото: mykyivregion.com.ua

Поточний курс

Курс фунта стерлінгів знизився до $1,2258 проти $1,2382 в попередній робочий день. До євро фунт торгується близько 1,1024 євро порівняно з 1,1128 євро за підсумками торгів у п'ятницю.

Вартість євро перебуває близько $1,1121 проти $1,1128 на закриття минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти становить 120,82 ієни в порівнянні з 120,92 ієни в четвер, курс долара — 108,66 ієни проти 108,67 ієни.

Читайте також: Влада США хоче ввести податок для власників криптовалют

Індекс ICE Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, зростає на 0,13%. Між тим індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, підвищується на 0,14%.

Причини зниження курсу

Лондон прискорює підготовку до виходу Великобританії з ЄС «жорсткого» сценарію — без угоди з Брюсселем, заявив глава МЗС королівства Домінік Рааб в понеділок.

«Термінова підготовка — це пропозиція прем'єр-міністра, кабінет його прийняв», — сказав Рааб в інтерв'ю BBC.

Уряд розглядає можливість введення прямого правління Лондона в Північній Ірландії в разі реалізації «жорсткого» сценарію, повідомив Рааб.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав зміцнити єдність Сполученого Королівства і оголосив про виділення 300 млн фунтів стерлінгів для Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії. Sky News зазначає, що ці заходи — спроба розвіяти побоювання щодо можливого розпаду Сполученого Королівства після Brexit.

Великобританія повинна покинути ЄС до 31 жовтня 2019 року. Вона може зробити це раніше, після того як депутати погодять угоду з Brexit. Якщо ж члени британського парламенту так і не підтримають угоду, то Великобританія вийде з союзу без будь-яких домовленостей із Брюсселем.

На цьому тижні відбудеться засідання Банку Англії. Учасники ринку не чекають, що регулятор приклад рішення про коригування грошово-кредитної політики, пише MarketWatch.

Читайте також: Британія виділить Україні 46 мільйонів фунтів на реформи

Тим часом Федеральна резервна система (ФРС) США, на думку більшості інвесторів і економістів, за підсумками засідання в середу знизить ставку по федеральних кредитних коштах (federal funds rate) до 2-2,25%.

Розмови про ймовірне зниження ставки ведуться давно, і багато членів керівництва ФРС сигналізували про готовність послабити грошово-кредитну політику для підтримки американської економіки на тлі уповільнення зростання глобального ВВП і відставання від цільового показника інфляції.

Цього тижня рішення по ставці також прийме Банк Японії. Підсумки дводенного засідання японського ЦБ будуть підведені у вівторок.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
29 липня 2019, 19:12
#
Брюссельские бюрократы все надеялись на проведение в Великобритании повторного референдума. Через два года после плебисцита англичане должны были «прозреть» и «исправить свою ошибку» отдав голоса за пребывание в еэсе.
Причём официально о повторном голосовании правительство Великобритании объявить не имело возможности — уж слишком бы было заметно давление еврочиновников и желание оставить страну в деградирующей организации насильно. Все ждали выборов в Европейский парламент, что для Великобритании означало провести скрытый, повторный референдум. Именно поэтому правительство Мэй и оттянуло выход из ЕС до конца октября этого года. Когда же на выборах в Европарламент ещё большее количество англичан проголосовало за партию Найджела Фарраджа «Брексит», все еврофилы заткнулись раз и навсегда, Страна посадила Б.Джонсона на кресло Премьера, который в свою очередь объявил еэсу своего рода войну за хаотичный выход. О повторном референдуме уже никто и не заикается, а худшего сценария для ЕС придумать было невозможно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися