Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 16:45

Дубілет допоможе Нефьодову боротися з рейдерством і контрабандою на митниці

Співзасновник monobank Дмитро Дубілет на новій посаді радника в. о. голови СБУ зосередився на протидії рейдерству та контрабанді. Про це він розповів в інтерв'ю виданню theБабель.

Співзасновник monobank Дмитро Дубілет на новій посаді радника в.
Фото: epravda.com.ua

Про плани

«Сподіваюся, скоро ми оголосимо про деякі пілотні проекти, які дозволять перевізникам працювати „по-білому“ і менше платити хабарів. Ці рішення ми разом з Максом [головою Митної служби Максимом Нефьодовым — ред.] опрацьовуємо», — пояснив Дубілет.

За його словами, перший пілотний проект з протидії контрабанді планують запустити 1 серпня.

«Це буде стосуватися так званих „консолідованих вантажів, коли в одному контейнері багато різних найменувань. Зараз там цікава ситуація: такий тип вантажів легально майже неможливо ввезти в Україну — недостатньо чітко виписана процедура“, — сказав Дубілет.

Читайте також: Президент підписав указ щодо протидії рейдерству

Говорячи про рейдерство, головною проблемою Дубілет назвав незаконні реєстраційні операції, які проводять без відома власника. „Ніхто це не контролює, немає бек-офісу, що за правилом “двох рук» перевіряє цю угоду, немає повідомлення власнику", — говорить він.

«Ми спробуємо добитися того, щоб перед кожною угодою власник одержував повідомлення і міг сказати „о, заждіть, щось тут не так“. Це нетривіальне завдання, тому що у нашої держави немає нормальних реєстрів, немає нормальних контактних даних і так далі», — пояснив Дубілет.

Читайте також: Дубілет розповів, як буде боротися з корупцією в Україні

Його команда має намір працювати разом з Бюро кредитних історій, у якого є контактні дані.

«Ми спробуємо побудувати такий бізнес-процес, щоб хоча б ті угоди, які потрапляють під певний профіль ризику, припинялися, і наш бек-офіс зв'язувався з власником і уточнював: „Тут ваш завод переписують, це ви робите?“ — розповів радник в.о. голови СБУ.

Нагадаємо, 16 липня Дмитро Дубілет був призначений радником в.о. голови СБУ Івана Баканова.

Також повідомлялося, що вчервні Міністерство юстиції перестало публікувати реєстр корупціонерів у форматі відкритих даних.

Коментарі - 9

+
+11
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 липня 2019, 17:01
#
«Это будет касаться так называемых „консолидированных грузов“, когда в одном контейнере много разных наименований. Сейчас там интересная ситуация: такой тип грузов легально почти невозможно ввезти в Украину — недостаточно четко выписана процедура», — сказал Дубилет.... Дай Бог! Эту проблему, «успешно» решают с 2012 года! И еще есть около 10 подобных « не выписанных» процедур!
+
+11
yarg
yarg
29 липня 2019, 17:14
#
Детский сад....
рейдерство у нас в 90 % случаев - результат конфликта владельцев.
«наш бек-офіс зв'язувався з власником і уточнював: „Тут ваш завод переписують, це ви робите?“» - кому звонил ? Если 3-4 человека называют себя владельцами завода и у каждого и документы и решения судов , то кому они звонить будут ?
+
+30
Oligarh
Oligarh
29 липня 2019, 18:29
#
Я понимаю подгорает от того что ваш бывший этим не занимался... а тут пришли новые и что то новое пытаются внедрить...естественно не нравится... от того и такие посты
+
+11
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
29 липня 2019, 18:42
#
Його займався тим, що прибутковим компаніям гроші роздавав

За наш рахунок

І ось від цього вже в мене підгорає
+
0
yarg
yarg
29 липня 2019, 18:53
#
Таким- точно не занимался ? а новые пока друг-другу оленей на презентациях рисуют да подворовывают по мелочам. от этого у мене не подгорает.
+
0
Oligarh
Oligarh
29 липня 2019, 22:31
#
Да подворовывают по мелочам - факты есть? можно дяде Юре написать еще... он же ваш из бывших
+
+41
yarg
yarg
30 липня 2019, 7:34
#
Конечно факты есть. но кто же их посадит? дядя юра, который последние дни? например обьявили что в АП «плохая аура» и выделили 300 миллионов на переезд в музей ленина. Деньги выделили своему другу детства Вавришу. на вопросы о нецелевом испрльзовании бюджетных средств сказали « а это грант был от неведомого дарителя». В европе за такие шалости уже сидели бы....
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
30 липня 2019, 7:47
#
Музеем ленина, это вообще полное дно! А как потом проехать с Подола на Печерск по Кирова (Грушевского) и где эти «избранники» будут парковать свои «Лендроверы»?
+
0
squeez
squeez
29 липня 2019, 23:13
#
Это пока просто треп, как сделают так и скажем, риторика дело такое ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися