Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2019, 11:06

У Нью-Йорку пару кросівок Nike продали за рекордні 437 тисяч доларів (фото)

На аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку продали кросівки Nike за рекордні 437,5 тис доларів. Про це йдеться на офіційному сайті аукціонного дому, пише LIGA.net.

На аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку продали кросівки Nike за рекордні 437,5 тис доларів.
Фото: sothebys.com

Мова йде про модель Nike Waffle Racing Flat Moon Sho, яка була створена в 1972 році спеціально для бігунів на літніх Олімпійських іграх в Мюнхені.

Всього таких кросівок було виготовлено 12 пар. Модель кросівок особисто розробив співзасновник Nike і тренер з бігу Білл Бауерман.

Згідно з легендою, форма підошви була натхненна вафлями, а для відливу в гумі підошви першого зразка Бауерман використовував вафельницю своєї дружини.

Спочатку очікувалося, що пару кросівок Nike продадуть за $160 тис.

Новим власником кросівок став канадський колекціонер Майлс Надал, який планує виставити їх у своєму приватному музеї разом з колекцією автомобілів.

Спочатку Nike Moon Shoe хотіли продати на публічних торгах разом з 99 іншими рідкісними кросівками. Але канадець захотів купити всю колекцію ще до торгів. У підсумку йому продали 99 з 100 пар за $850 тис., а Moon Shoe виставили на торги окремо.

Коментарі - 2

+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
28 липня 2019, 13:07
#
Тут скорее всего ценность их завышена из-за теракта который был в 1972 году на этой олимпиаде.. без данного факта - это всего лишь 2 вонючих трупа обуви и все...
+
+45
silvershadow
silvershadow
29 липня 2019, 7:38
#
Невже це наразі головна проблема України? Потрібно визначатися що робити з боргами. Потрібні чіткі і прозорі заяви Зеленського і Маркарової. І як відбудовуватимемо економіку України. https://minfin.com.ua/blogs/silvershadow/122598/

Наприклад, де взяти гроші на відновлення державного авіабудівного заводу «Антонов».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися