Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2019, 9:20

У Києві налічується 152 ризикових об’єкта житлового будівництва (дослідження)

У Києві налічується 152 ризикових об’єкта будівництва, що становить 73% від загальної кількості будинків, що зводяться. Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією Monitor.Estate спільно з «Українським клубом нерухомості».

У Києві налічується 152 ризикових об’єкта будівництва, що становить 73% від загальної кількості будинків, що зводяться.
Фото: ukrinform.ua

Фахівці компаній проаналізували 208 об’єктів житлового будівництва в Києві із запланованим терміном введення в експлуатацію у 2019-2022 роках.

«У Києві 107 об’єктів житлового будівництва, а це понад 51% від загальної кількості
новобудів, зводяться на землях з неналежним цільовим призначенням. Окрім цього без отриманих дозволів на виконання будівельних робіт зводиться 101 об’єкт, що становить 48% від загальної кількості», — розказав засновник компанії Monitor.Estate Володимир Копоть.

За словами експерта, без необхідних ліцензій на виконання будівельних робіт зводиться 12 об’єктів (5% від загальної кількості новобудів), ще 125 будівництв відбувається за наявності податкового боргу у забудовників.

Як повідомив фахівець, найбільша кількість ризикових новобудов зосереджена в
Голосіївському (29 об’єктів, 78,4% від загальної кількості новобудов у цьому районі),
Шевченківському (22 об’єкта, або 66,7% від кількості об’єктів у районі) та Солом’янському районах (20 об’єктів, 71,4%).

 Інвестиції в нерухомість

На думку співзасновниці «Українського клубу нерухомості» Ольги Соловей результати дослідження свідчать, що будівельна галузь потребує суттєвих реформ, які б унеможливили, з одного боку, свавілля чиновників, а з іншого – не контрольованість дій забудовників.

Так, за її словами, одним із важливих напрямків вирішення проблем будівельної галузі може стати дієва реформа Державної архітектурно-будівельної інспекції.

«Система архітектурно-будівельного контролю та нагляду штучно гальмує розвиток
будівельної галузі. Така ситуація негативно відбивається на залученні інвестицій до ринку нерухомості України, стримує зростання валового внутрішнього продукту, створює корупційне тло у роботі будівельної галузі», — сказала експертка.

Отримати персональну пропозицію від забудовника

Коментарі - 6

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
24 липня 2019, 10:35
#
22 февраля 2018, 16:41
# «Мертвые» квартиры. Почему в Киеве много строится, но мало продается

… Если бы застройщики (в которые записываются все кому не лень), больше занимались экономическим самообразованием, то скорее всего, им не пришлось бы иметь тот огромный сток непроданных метров, который только и делает что увеличивается… Осталось дождаться введения европейских немаленьких налогов на все эти метры, и мы все, в недалёком будущем, станем свидетелями украинского «девелопада»…
В моём понимании, рынок должен набрать критическую массу и лопнуть при первом же банкротстве крупного украинского застройщика. Всё по аналогии с финансовым сектором в США или недвижимостью в Испании. Тогда то и будет момент сильного падения, и… возможных покупок…
+
0
seaman
seaman
24 липня 2019, 10:41
#
Ну-ну, покажите где 1-к плохо лежат. Но 20+тыс грн за метр на этапе котлована это перебор
+
0
Y. D.
Y. D.
24 липня 2019, 10:51
#
Ну и какая же Ваша рекомендуемая цена за 1к на этапе котлована если сейчас считаете что очень дорого ?
+
0
Alena1403
Alena1403
24 липня 2019, 13:02
#
Днепровский район, ул Сверстюка. ЖК Rusaniv Residence. Без надлежащего пакета документов на возможную стройку, на 69 сотках, на расстоянии 13 метров от Русановского канала, так называемые застройщики, намерены всунуть четыре свечки по 25 этажей с офисными помещениями, детским садом и развлекательным центром. Это на 69 сотках, без подъезда к дому и паркомест!!! И судя по фото на их сайте, с развитой  пляжной инфраструктурой!!! Для препятствия незаконной стройки и обмана людей, силами жильцов соседних домов, подключили местных депутатов, представителей КМДА и лично мэра Киева Кличко и организации, препятствующих незаконным застройкам в городе Киев.
+
0
Y. D.
Y. D.
24 липня 2019, 17:16
#
Открываем сайт ДАБИ - 10 июля им выдали разрешение на строительные работы. в 2018 году Кличко сам подписал распоряжение на передачу земли под жилую застройку. Кадастровый номер участка - под жилую застройку. Подъезд к дому должен быть как раз там где жители Сверстюка 52В захватили землю под автостоянку без документов. Так кто нарушает закон  ?!
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
25 липня 2019, 11:22
#
Акційні пропозиції від Укрбуд

ЖК Urban Park від 19 780 грн/м2

ЖК Solar City від 21 160 грн/м2

У користувачів порталу «Мінфін» є можливість підписатися на канал з актуальними новинами про нерухомість — https://t.me/minfin_realty

Про іпотеку, розтермінування та держпрограми докладно у статті
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися