Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2019, 15:30

Міністерства й відомства спільно перевірятимуть інформацію про бенефіціарних власників

Мін'юст, Міністерство фінансів, Нацбанк, Державна фіскальна служба, Держфінмоніторинг та ряд інших органів підписали меморандум про співпрацю в створенні механізму перевірки інформації про кінцевих бенефіціарів власників. Про це йдеться в повідомленні ДФС.

Мін'юст, Міністерство фінансів, Нацбанк, Державна фіскальна служба, Держфінмоніторинг та ряд інших органів підписали меморандум про співпрацю в створенні механізму перевірки інформації про кінцевих бенефіціарів власників.
Фото: news.dtkt.ua

Що це дасть

  • Меморандум передбачає впровадження механізму проведення перевірки достовірності інформації про кінцевих бенефіціарних власників з метою протидії корупції, відмиванню коштів, шахрайству, ухиленню від сплати податків та іншим злочинам, які пов’язані з фіктивною діяльністю компаній.
  • Впровадження концепції сприятиме створенню прозорої бенефіціарної власності в Україні, надання прав ДФС для здійснення аналізу, перевірки інформації, що надавалась до Державного єдиного реєстру, для встановлення ознак правопорушень.

    Крім того, ДФС отримає повноваження притягувати до відповідальності у випадках ненадання або надання неправдивої інформації щодо кінцевого бенефіціарного власника.

Проект концепції перевірки кінцевих бенефіціарних власників українські державні органи розробили за підтримки Консультаційного фонду підтримки асоціації Україна-ЄС протягом 2018 року.

Читайте також: Президент підписав указ щодо протидії рейдерству

Підписаний Меморандум є «дорожньою картою», в якій визначені кроки, терміни та люди, відповідальні за реалізацію концепції.

Проект Концепції був розроблений відповідно до Плану заходів на 2017-2019 роки з реалізації Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року та Плану дій щодо вдосконалення національної системи фінмоніторингу.

Коментарі - 1

+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
23 липня 2019, 17:10
#
В Украине заработала база данных с информацией о конечных бенефициарных собственниках всех украинских компаний.
Ознакомиться с информацией о бенефициарах можно на Едином государственном веб-портале открытых данных.
Кроме того, Украина присоединилась к инициативе Transparency International относительно обеспечения прозрачности данных о предприятиях и противодействия коррупции. Поэтому данные о конечных владельцах украинских предприятий будут доступны также в Глобальном реестре бенефициарных владельцев.
По словам Премьер-министра Владимира Гройсмана, данные о бенефициарах смогут свободно использовать и анализировать СМИ и общественность в целях осуществления публичного контроля.
17 АВГУСТА 2017
В нашей стране около 50 Законов и около 20 Кодексов - предлагаю, новому составу ВР заняться переизданием этих документов, так можно, совсем не плохо «просидеть» пару лет, ну а если заняться «законодательным спамом» то можно и пять лет просидеть! Тем более, что большинство граждан эти документы  не читают! Этм, успешно, занимались пять лет «самые народные депутаты»!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися