Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 19:02

Російський держбанк вважає незаконним продаж української «дочки»

Російський державний «Внешеэкономбанк» відповів на оголошення аукціону з продажу 99% акцій його дочірнього українського банку «Промінвестбанк» на виконання рішення Гаазького арбітражу щодо компенсації компанії Коломойського втрачених внаслідок анексії Криму активів. Про це повідомив віцепрезидент російського держбанку Ігор Краснов, передає Громадське.

Російський державний «Внешеэкономбанк» відповів на оголошення аукціону з продажу 99% акцій його дочірнього українського банку «Промінвестбанк» на виконання рішення Гаазького арбітражу щодо компенсації компанії Коломойського втрачених внаслідок анексії Кри
Фото: rambler.ru

«Дії української влади суперечать не лише міжнародному праву, а й законодавству України, яке не дозволяє притягувати «Внешэкономбанк» до відповідальності за боргами РФ. Майно «ВЕБа» не є майном Росії, «ВЕБ» — самостійна юридична особа і не відповідає за зобов’язаннями РФ, що не раз підтверджували суди, у тому числі в іноземних юрисдикціях», — повідомив Краснов.

Він також «порадив» потенційним інвесторам не брати участі в аукціоні з продажу 99% акцій «дочки» російського банку в Україні задля «уникнення подальшої судової тяганини».

Читайте також: Коломойський пропонував державі свою частку в «Укрнафті» — ЗМІ

Нагадаємо, що 19 липня на фондовій біржі «ПФТС» виставили на продаж 99,7% акцій «дочки» російського державного банку «Внешэкономбанк» «Промінвестбанк». Акції планували продати через аукціон за 532,1 мільйона гривень.

10 червня «Промінвестбанк» подав на Україну до Стокгольмського арбітражу. Загальна вартість позову складає «сотні мільйонів доларів».

Довідка

12 вересня 2018 року стало відомо, що Київський апеляційний суд наклав арешт на акції українських «дочок» російських банків «ВТБ», «Промінвестбанк» та «Сбербанк» для виконання рішення Гаазького арбітражу за позовом колишнього голови Приватбанку та інших українських компаній, що втратили активи внаслідок анексії Криму.

31 травня 2019 року Верховний суд відмовився арештовувати майно російських державних банків на території України для виконання рішення Гаазького трибуналу на користь компаній Ігоря Коломойського.

Коментарі - 1

+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
22 липня 2019, 21:25
#
Жёстко русских поставили в позу, как они при желании уничтожают любой бизнес, связанный с людьми кто им так или иначе вредит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися