Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 18:03

Коломойський пропонував державі свою частку в «Укрнафті» — ЗМІ

Олігарх Ігор Коломойський обговорював з українською владою можливість отримання непрацюючих кредитів «Приватбанку» в обмін на передачу банку своєї частки в «Укрнафті». Про це пише газета Financial Times з посиланням на власні джерела, передає ЕП.

Олігарх Ігор Коломойський обговорював з українською владою можливість отримання непрацюючих кредитів «Приватбанку» в обмін на передачу банку своєї частки в «Укрнафті».
Фото: capital.ua

Що відомо

Відомо, що міноритарні акціонери «Укрнафти», пов'язані з Коломойським, вимагають від України в Стокгольмському арбітражі 5,4 мільярда доларів як компенсацію за втрати, які вони понесли через зниження в 2015 році кворуму для проведення зборів акціонерів.

«Минулого року Коломойський майже досяг угоди з урядом, погодившись припинити розгляд у Стокгольмському арбітражі і хотів передати свою 40-процентну частку в „Укрнафті“ Приватбанку в обмін на непрацюючі кредити банку, які, за його словами, залишаються ліквідними», — йдеться в статті.

Читайте також: Мін'юст виплатить нафтогазовій компанії Коломойського 12,5 мільйона доларів

За інформацією джерел видання, українська влада відмовилася від операції, не бажаючи йти на поступки олігарху перед президентськими виборами.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами «Приватбанку» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, – близько 42% акцій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися