Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2019, 17:50

Суд заарештував рахунки бетонного заводу групи «Ковальська»

Підприємство Групи «Ковальська» ТОВ «Бетон Комплекс» може призупинити роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, отриманого за поданням СБУ і ГПУ. Про це повідомляє прес-служба компанії в Facebook.

Підприємство Групи «Ковальська» ТОВ «Бетон Комплекс» може призупинити роботу через арешт банківських рахунків за рішенням суду, отриманого за поданням СБУ і ГПУ.
Фото: nubip.edu.ua

Що відомо

Як пояснили в компанії, вимога про арешт грошей базується на затвердженні слідчого Головного слідчого управління СБУ, що нібито підприємство не має жодних виробничих потужностей, власного майна, працевлаштована в ньому тільки одна людина, будь-які офісні або складські приміщення не орендуються.

«Тоді як на підприємстві працює понад 700 осіб, діє перший та єдиний в Україні експериментальний комплекс, в якому проходять повномасштабні випробування будівельних матеріалів, розробляються рецептури і вироби. Завод має власну розвинену логістичну систему з великим власним парком спеціального транспорту. Це велике підприємство, яке дає роботу і сумлінно платить податки — в 2018 році обсяг сплачених податкових платежів склав 99 млн грн, а за 6 місяців поточного року — 64 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: В офісі ICU обшуки: компанія заявляє про тиск на бізнес

За словами директора підприємства ТОВ «Бетон Комплекс» Євгена Гвоздарьова, ситуація абсурдна, оскільки робота підприємства паралізована в результаті дій слідчих органів, причину та логіку яких ніхто не може пояснити.

«Ми вимагаємо негайного зняття довільного арешту з рахунків нашого підприємства, виправлення наслідків недбалості у проведенні досудового розслідування, яке робить абсурдні висновки про фіктивність діяльності ТОВ „Бетон Комплекс“, — закликали в компанії.

Також інформують, що 17 липня 2019 року в Альфа-Банк та Укрсиббанк, з якими співпрацює Група „Ковальська“, надійшла постанова Соснівського районного суду міста Черкаси, в якій ідеться про те, що ТОВ „Бетон Комплекс“ має ознаки фіктивності і діє поза правовим полем. Постановою накладено арешт на кошти, що знаходяться на рахунках, зазначених вище банківських установ та зупинено видаткові операції за цими рахунками.

Читайте також: Стало відомо, чому проводили обшуки в ДФС

»Враховуючи ризики і негативні наслідки, 19.07.2019 ми офіційно звернулися до керівництва держави: президента України і Службу безпеки України з вимогою розібратися в ситуації і негайного зняти арешт із рахунків підприємств, що не мають жодного відношення до справи, за якою проводиться досудове кримінальне провадження", — резюмували в компанії.

Коментарі - 4

+
0
Kvestor2019
Kvestor2019
20 липня 2019, 12:05
#
Ковальской нужен новый, эффективный, правильный собственник
+
0
mega5
mega5
20 липня 2019, 16:24
#
90 годы возвращаются, но руководство страны насколько ограниченное и некомпетентное во всём, что даже не понимает, о чём идёт речь.
+
0
NaviOkmes
NaviOkmes
22 липня 2019, 11:17
#
Помню звонил мне один «умный парень» в 2018 году и предлагал найти покупателя на безнал по бетону и производным для киевской компании. Наверное этот идиот «назвонился» по «разным» людям...
+
0
NJ2484945
NJ2484945
24 липня 2019, 6:41
#
Банально: с учетом их профиля - сливали кэшевый бетон на скрутку. их служба быта пасла годик другой. связи, по которым они сливали доки на ндсный кэш наверняка у службы быта в достаточном количестве и если не поможет хайп в пресе на фоне выборов и жалобы по высоким кабинетам новых чиновников, то дело может быть для них печально. Главное: служба быта просто так не накладывает подобные аресты. Основание там наверняка железное. Морда в пуху, а договариваться не захотели... Новой почте хайп помог. Может «Ковальская» посчитали себя такими же крупными? Опасное решение
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися