Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 15:47

Смолій розповів, що вплинуло на курс гривні

Вибори в Україні ніяким чином не вплинули на валютний курс, а гривня укріпилася завдяки припливу іноземних інвесторів в ОВГЗ.  Про це під час брифінгу в НБУ заявив глава банку Яків Смолій.

Вибори в Україні ніяким чином не вплинули на валютний курс, а гривня укріпилася завдяки припливу іноземних інвесторів в ОВГЗ.
Фото: bank.gov.ua

«Національний банк був, є і залишається поза політикою. Подвійні вибори в Україні мали певні очікування ризиків на фінансових ринках, але абсолютно ніяким чином це не впливало на валютний курс. Він як формувався завдяки попиту і пропозиції, так і продовжує здійснювати це сьогодні», — сказав Смолій, відповідаючи на питання про вплив виборів на курс валюти.

Читайте також: Нерезиденти збільшили портфель ОВДП на 2,2 мільярда

За словами глави НБУ, зміцнення курсу гривні було викликано перш за все факторами сприятливих умов для товарів нашого експорту, а також притоком іноземних інвесторів в ОВГЗ, що спричинило збільшену пропозицію валюти на ринку і відповідно, як наслідок укріплення гривні.

Читайте також: Чому нерезиденти продовжать скуповувати українські ОВДП — аналітика

Нагадаємо, 11 липня Міністерство фінансів провело рекордне за рік розміщення облігацій внутрішньої державної позики на внутрішньому ринку та залучило до бюджету 33,29 млрд грн (в еквіваленті за курсом НБУ).

Коментарі - 4

+
+44
bonv
bonv
18 липня 2019, 16:09
#
Штучно-спекулятивне зміцнення гривні.
+
0
squeez
squeez
18 липня 2019, 16:42
#
Ну а как же, а потом продадут по 28-29, еще и заработают не кисло, так уже 3 год делают, молодцы
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
18 липня 2019, 16:46
#
При нынешних вводных укрепление гривны и может быть только спекулятивным.
+
+22
Hellrage
Hellrage
18 липня 2019, 16:46
#
Печаль в том, что после того как гривна обратно упадет - вырастут цены... Думаю лучше было бы держать в более узком диапазоне, например 26,5-28 за американца, больше выкупать или продавать, соответственно, как мы это видели на отметке 25,5 не так давно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися