Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 10:55

«Нафтогаз» цілком готовий виконати зобов'язання з наповнення держбюджету

Після успішного розміщення єврооблігацій, які сприятимуть накопиченню державою в ПСГ достатніх для успішного проходження наступного опалювального сезону обсягів природного газу, «Нафтогаз» готовий у повному обсязі виконати свої зобов'язання з наповнення держбюджету. Про це заявив Андрій Коболєв, передає Інтерфакс-Україна.

Після успішного розміщення єврооблігацій, які сприятимуть накопиченню державою в ПСГ достатніх для успішного проходження наступного опалювального сезону обсягів природного газу, «Нафтогаз» готовий у повному обсязі виконати свої зобов'язання з наповнен
Фото: korrespondent.net

Що це значить

«Нафтогаз» провів досить успішне розміщення з привабливими відсотками на суму понад 1 млрд дол. Ми бачили попит навіть на додаткові кошти… Це дозволяє нам з певною упевненістю дивитися в майбутнє і виконати всі завдання нашого акціонера, як щодо забезпечення безпеки українських громадян (ідеться про закачування необхідних для проходження наступного опалювального сезону обсягів газу в ПСГ ред.), так і з наповнення українського бюджету", – заявив голова правління компанії Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, «Нафтогаз» 12 липня розмістив два транші єврооблігацій, деноміновані в євро і доларах США: 600 млн євро на 5 років під 7,125% і 335 млн дол. під 7,375% річних на 3 роки.

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва ухвалою від 27 червня 2019 року призупинив дію урядової постанови, яким норматив сплати «Нафтогазом» дивідендів встановлений на рівні 90%.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
17 липня 2019, 11:21
#
Це тільки гра..
+
+30
letterA5
letterA5
17 липня 2019, 14:09
#
Дивиденты это прибыль. Зачем брать кредит для перечисления доходов. Доходы уже пристроили?
+
0
Григорий П
Григорий П
17 липня 2019, 17:34
#
Где ты еще в Европе найдешь такую доходность — 7%!? Конечно можно там одалживать даже под 2% и тут вкладывать под 7% с копейками.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися