Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 8:21

Лагард подала у відставку з посади глави МВФ

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що подала у відставку зі своєї посади у зв'язку з висуненням своєї кандидатури на пост глави Європейського центрального банку. Про це пише Прайм.

«Я зустрілася з радою керуючих і подала прохання про відставку з Фонду, яке набирає чинності з 12 вересня 2019 року», — йдеться в заяві Лагард, яку поширив Фонд.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що подала у відставку зі своєї посади у зв'язку з висуненням своєї кандидатури на пост глави Європейського центрального банку.
Фото: censor.net.ua

За її словами, до цього моменту буде діяти оголошене раніше її рішення не брати участь у справах Фонду, поки розглядається кандидатура на пост глави ЄЦБ.

«Я прийняла це рішення, керуючись інтересами фонду, і це прискорить процес обрання мого наступника», — додала Лагард.

Читайте також:Лагард зупиняє виконання обов'язків глави МВФ

За її словами, рада керуючих найближчим часом займеться обранням нового директора-розпорядника, а Девід Ліптон продовжить виконувати обов'язки голови Фонду.

Рада керуючих фонду поширила окрему заяву, в якій подякувала Лагард за роботу на благо МВФ.

«Під її керівництвом фонд успішно допоміг своїм країнам-членам орієнтуватися у безпрецедентному оточенні викликів, включаючи вплив глобальної фінансової кризи та її наслідків», — йдеться в заяві.

Рада запевниа, що процес пошуку нового директора-розпорядника почнеться негайно.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Рада з економічних і фінансових питань, до якої входять міністри економіки і фінансів усіх країн-членів ЄС, офіційно рекомендувала призначити Крістін Лагард на посаду голови Європейського центрального банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися