Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 15:10

Лагард затвердили на посаду голови Європейського центробанку

Рада з економічних і фінансових питань, до якої входять міністри економіки і фінансів усіх країн-членів ЄС, офіційно рекомендував призначити Крістін Лагард на пост голови Європейського центрального банку. Про це повідомляє «Європейська правда».

Рада з економічних і фінансових питань, до якої входять міністри економіки і фінансів усіх країн-членів ЄС, офіційно рекомендував призначити Крістін Лагард на пост голови Європейського центрального банку.
Фото: capital.ua

Що відомо

«Ecofin тільки що затвердив офіційну рекомендацію висунути Крістін Лагард кандидатом на пост президента ЄЦБ», — йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Тепер відбудуться консультації про призначення Лагард між керівною радою ЄЦБ і Європарламентом. Остаточне призначення Європейською Радою відбудеться в жовтні.

Глава ЄЦБ призначається на 8 років без права призначення на другий термін.

Читайте також: Україна і ЄС підписали п'ять фінансових угод

Нагадаємо, нещодавно Крістін Лагард залишила посаду директора-розпорядника МВФ, яку вона займала з 2011 року. Кандидатуру Лагард просував президент Франції Еммануель Макрон. Таким чином, ЄЦБ вперше очолить жінка.

Коментарі - 2

+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
9 липня 2019, 18:19
#
Кристин Лагард , Джанет Йеллен и Валерия Гонтарева .
Эти дамы видят насквозь весь финансовый мир , а уж мужчин и подавно !
Задумайтесь мужчины : не пора ли передать ваши капиталы в надёжные руки женщин ?
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
9 липня 2019, 22:27
#
Если у них такие надежные руки и насквозь всё видящие глаза, почему бы им не заработать свои капиталы, а не открывать рот на чужие?

С другой стороны, вы, возможно и правы. Жёны депутатов и вообще разного рода госслужащих, как правило, гораздо успешнее своих мужей — прибыльный бизнес, квартиры-машины-дома-золото-бриллианты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися