Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 липня 2019, 14:57

Власникам зруйнованого на сході Україні житла виплатять компенсації

Власники житлових будинків, які були зруйновані в результаті збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МинТОТ).

Власники житлових будинків, які були зруйновані в результаті збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію.
Фото: e-news.su

Як будуть нараховувати

«Сума виплати компенсації постраждалим буде визначатися за показниками вартості будівництва житла у відповідних областях України, при цьому граничний розмір складе 300 000 грн», — йдеться в повідомленні МінТОТ.

У міністерстві зазначають, що згідно з прийнятим механізмом, органи місцевого самоврядування (військово-цивільні адміністрації) обстежують зруйноване житло і видадуть акти постраждалим.

Як отримати компенсацію

Для отримання компенсації потерпілі мають подати заяви та документи в спеціально створені комісії при обласних держадміністраціях (обласних військово-цивільних адміністрації), які будуть приймати рішення про надання грошової компенсації.

Читайте також: Зеленський запропонує великому бізнесу інвестувати в Донбас

Форми необхідних документів і порядок розгляду заяв розробить МінТОТ.

Кошти для забезпечення грошової компенсації за зруйноване житло будуть передбачені у держбюджеті України.

В основу розробленого механізму покладено принципи надання грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій, передбачених Кодексом цивільного захисту України, з урахуванням того, що з 26 січня 2015 року в Донецькій і Луганській областях встановлений режим надзвичайної ситуації державного рівня військового характеру.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Україні довгостроковий кредит з низькими відсотками на 200 млн євро.

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
15 липня 2019, 15:07
#
Приїхати і отримати а потім назад до свого майна повернутися...
+
0
come2dima
come2dima
15 липня 2019, 17:32
#
Ну и что можно построить за 11,5 тысяч долларов?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися