Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 11:20

ОСББ отримають додаткові 380 мільйонів на «теплі кредити»

Уряд вирішив надати черговий транш на 380 млн грн державного співфінансування на кредитування утеплення житла. Ще 3 тис. ОСББ зможуть утеплити будинки і зменшити вдвічі комунальні платежі до кінця цього року, заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає ЕП.

Уряд вирішив надати черговий транш на 380 млн грн державного співфінансування на кредитування утеплення житла.
Фото: zrda.org

Що це дасть

  • Ці кошти допоможуть знизити ставки за кредитами, оскільки компенсація тіла кредиту буде нараховуватися на меншу базу, а від 40 до 70 відсотків тіла кредиту буде покриватися за рахунок держави.
  • Крім того, після комплексного утеплення кожна сім'я в такому будинку платити за комунальними платежами буде на 30-50% менше, і зекономлені кошти можна буде направити на компенсацію кредиту.

За словами Савчука, ефективність таких програм доводить той попит, який сьогодні склався серед громадян на енергозберігаючі кредити. На сьогодні за програмою теплих кредитів в Україні вже утеплили житло понад 600 тис. сімей.

Читайте також: Зайві цифри в платіжках за комуналку: куди звертатися

Савчук також наголосив, що існує додаткова можливість компенсації за кредитами коштами місцевих програм енергоефективності.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися