Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 16:40

Наглядову раду Укроборонпрому очолив екс-голова МЕРТ Абромавічус

Міністр економічного розвитку України в 2014-2016 роках Айварас Абромавічус обраний головою наглядової ради держконцерну «Укроборонпром». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на джерело в уряді.

Міністр економічного розвитку України в 2014-2016 роках Айварас Абромавічус обраний головою наглядової ради держконцерну «Укроборонпром».
Фото: korrespondent.net

Що відомо

За даними джерела, відповідне рішення нацрада ухвалила на минулому в Києві 10 липня першому засіданні в оновленому складі.

«У ході засідання були розглянуті плани майбутньої реструктуризації „Укроборонпрому“, зокрема проведення міжнародного аудиту держконцерну», – повідомив співрозмовник агентства.

Він додав, що у роботі засідання також взяли участь представники профільних відомств країн-партнерів України за ВТС і керівництво держконцерну.

Читайте також: Кабмін все ж таки профінансує аудит «Укроборонпрому»

У попередньому складі наглядової ради «Укроборонпрому» очолював ректор НТУУ КПІ Михайло Згуровський, якого президент Зеленський днями вивів з наглядової ради держконцерну.

Повний склад наглядової ради

Відповідно до статуту «Укроборонпрому», наглядова рада є вищим органом управління і включає п'ять членів, трьох з яких призначає президент, а двох – уповноважений орган управління (уряд).

Указом від 9 липня цього року президент Зеленський призначив членами наглядової ради свого позаштатного радника Андрія Загороднюка, який очолював проектний офіс реформ при Міноборони, і Давида Арахамію, який в 2014-2017 роках очолював Раду волонтерів при Міністерстві оборони України, а в кінці червня був призначений секретарем Національної інвестиційної ради при президенті України.

Читайте також: Зеленський призначив своїх представників у держбанки

Ще одним членом наглядової ради «Укроборонпрому» є зарубіжний радник держконцерну, екс-глава Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA, 2001-2009 рр.) Ентоні Тетерів (Anthony Tether), введений у нього урядом у січні 2018 року. Одне місце в наглядовій раді за квотою уряду залишається вакантним.

Коментарі - 1

+
0
PanMykola
PanMykola
12 липня 2019, 5:32
#
Ну все, прощай оборонка!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися