Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2019, 8:13

НБУ скасував ліміт на репатріацію дивідендів

Національний банк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів для покращення інвестиційного клімату, як це було передбачено дорожньою картою з валютної лібералізації. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів для покращення інвестиційного клімату, як це було передбачено дорожньою картою з валютної лібералізації.
Фото: stockworld.com.ua

Що це значить

  • З 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Українї в розмірі 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.

Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. У першому півріччі бізнес перерахував за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. США, з яких 1,07 млрд дол. США – за рахунок купленої валюти. Такі обсяги перерахування та купівлі валюти є на 20% і 14% меншими, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Бізнес не повинен декларувати валютні цінності — НБУ

Репатріація дивідендів загалом не чинить істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі становить близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Нагадаємо, що скасування ліміту на репатріацію дивідендів є третім істотним валютним послабленням за останні три тижні. Раніше НБУ скасував вимогу щодо обов’язкового продажу валютних надходжень і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном.

Загалом з початку року Національний банк скасував вже понад 30 обмежень на валютному ринку. Як зазначають у НБУ, валютна лібералізація продовжуватиметься відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації. Її кінцева мета – вільний рух капіталу.

Коментарі - 4

+
0
Andrey M
Andrey M
10 липня 2019, 10:12
#
І по російським «інвестиціям» також відмінили?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 липня 2019, 10:42
#
Нет там решение РНБО!
+
+15
bonv
bonv
10 липня 2019, 11:19
#
Після повернення Криму та Донбасу і відшкодування всіх втрат.
+
0
greenozon
greenozon
12 липня 2019, 21:10
#
Фінальний ривок капіталу на захід...
ну а чо, треба ж себе обслужити :)
і вивести «чесно» зароблене на надцять років
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися