Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 11:40

Мінфін планує довести обсяг випуску 5,5-річних ОВДП до рівня індексних паперів

Міністерство фінансів планує продовжити виставлення на первинних аукціонах випуску ОВДП з погашенням 26 лютого 2025 року, щоб довести обсяг випуску до еквівалента 1-1,5 млрд дол., достатнього для його включення в перелік індексних паперів, передає Інтерфакс-Україна.

Міністерство фінансів планує продовжити виставлення на первинних аукціонах випуску ОВДП з погашенням 26 лютого 2025 року, щоб довести обсяг випуску до еквівалента 1-1,5 млрд дол., достатнього для його включення в перелік індексних паперів, передає Інтерфа
Фото: stockworld.com.ua

Що це значить

За словами директора блоку «Ринки капіталу» Альфа-Банку Тетяна Попович, включення паперу в число індексних збільшить попит на неї та в цілому підвищить інтерес нерезидентів до українського ринку.

Вона нагадала, що стратегія Мінфіну передбачає збільшення внутрішнього боргу в гривні, щоб знизити залежність від курсових ризиків.

Повідомляється також, що Мінфін підтвердив плани обмежити пропозицію валютних ОВДП і постаратися домогтися зниження ставок за ними вже на найближчих аукціонах 16 липня.

Нагадаємо, що дебютний аукціон з розміщення ОВДП з погашенням у кінці лютого 2025 року Мінфін провів 11 червня цього року і залучив на ньому 3,42 млрд грн під 15,85% річних.

Заповнити заявку на купівлю ОВДП від Групи ICU

Через два тижні він дорозмістив ці папери під таку саму ставку на 4,39 млрд грн, довівши загальний випуск приблизно до еквівалента 0,3 млрд дол. Продавець зазначав, що більше половини покупців цих ОВДП – нерезиденти.

У графіку на третій квартал Мінфін скоротив число аукціонів з розміщення валютних облігацій. Згідно з ним він планує щомісяця проводити первинні аукціони з продажу ОВДП у доларах (16 липня, 13 серпня і 10 вересня) і один раз – в євро (27 серпня), пропонуючи на них річні та дворічні папери.

На останніх аукціонах 25 червня Мінфіну вдалося знизити ставку за річними доларовими паперами з 7,25% до 7% річних, дворічних – з 7,75% до 7,5% річних.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
9 липня 2019, 11:52
#
Цей дощ надовго:))) ОВДП.
+
0
bonv
bonv
9 липня 2019, 11:56
#
НБУ вигідно щоб інвестори валюту продавали і купляли гривневі ОВДП.. 
А  потім ще і продати валюту інвесторам по завищеному курсу. Бізнес:)
+
+39
AleksandrBank
AleksandrBank
9 липня 2019, 12:15
#
На гривну НБУ может влиять, на Доллар и Евро - нет. Потому важно контролировать то, что можно контролировать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися