Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2019, 18:10

Vodafone протестував власну мережу інтернету речей

Vodafone Україна завершив тестування власної мережі NB-IoT (Narrow Band Internet of Things) в Києві. Про це йдеться в прес-релізі оператора, інформує Інтерфакс-Україна.

Vodafone Україна завершив тестування власної мережі NB-IoT (Narrow Band Internet of Things) в Києві.
Фото: mediasat.info

Що відомо

Як повідомляють в компанії, тестування провели на фрагментах мережі «Vodafone Україна» в Києві з використанням клієнтського устаткування, наданого для тестів «Київводоканалом» — спеціальних модулів для Smart metering з автоматизованою передачею показань, що мають ультранизьке енергоспоживання в режимі очікування, так і в режимі обміну даними.

«При підключення таких пристроїв до NB-IoT мережі вдається досягти економного використання ресурсів і збільшити термін служби батарей до 10 років», — повідомили в «Vodafone Україна».

Читайте також: Технології, які керують нами

У компанії зазначають, що розгортання технології NB-ІоТ виконується на базі мережі LTE (на виділеній частоті 1800 МГц), що має високий стандарт безпеки — шифрування і автентифікацію на базі sim-карти, недоступні в таких технологіях як LoRa.

«Vodafone Україна» зазначає, що активно продовжує тестувати мережу NB-IoT по всій Україні з клієнтами та партнерами в межах підготовки до комерційного запуску мережі NB-IoT.

Читайте також: АМКУ: запуск 28-денних тарифів має ознаки порушення

Раніше повідомлялося, що «Vodafone Україна» запустив послугу хмарного сховища інформації Vodafone Cloud для своїх абонентів.

У лютому 2019 року оператор запустив партнерську програму для розробників проектів та програмного забезпечення у сфері «Інтернету Речей» (IoT), хмарних технологій і «Великих даних» (Big data) з метою подальшого спільного запуску готових продуктів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися