Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2019, 17:33

Технології, що управляють нами

Штучний інтелект активно застосовується в фінтех-секторі. Смартфони, розумні будинки, автоматизовані магазини і ресторани, інтернет речей, чат-боти, автопілот і автомобілі з автоматичним управлінням.

Штучний інтелект активно застосовується в фінтех-секторі.
фото: www.strategy-business.com

Штучний інтелект настільки інтегрований в наше повсякденне життя, що ми перестали його помічати. Редакція PaySpace Magazine розглянула основні кейси використання штучного інтелекту в фінансах.

Приклади реалізації штучного інтелекту в Фінтех-секторі:

Нагадування про майбутні платежі

Більшість додатків мобільного банкінгу аналізують інформацію з особистого кабінету клієнта, щоб вчасно нагадати йому оплатити рахунки за комунальні послуги, розстрочку по кредиту або зробити заплановане поповнення депозиту.

Попередження перед овердрафтом

Зручність кредитних карт іноді призводить до безвідповідальних витрат. Вірніше, так було до появи алгоритмів штучного інтелекту. Тепер він відстежує баланс карти і вчасно попереджає про низький баланс. Так користувач уникає овердрафту.

Запобігання шахрайству 

Коли ви заходите в інтернет-банкінг з нового пристрою, проводите незвично великі грошові операції або занадто багато платежів за короткий термін, банк попередить вас про можливе шахрайство. Алгоритми допомагають фінустановам виявити підозрілі фінансові операції та повідомити користувача по телефону, електронній пошті, текстовим або PUSH-повідомленням. У деяких випадках користувачам навіть доведеться зателефонувати в банк і особисто підтвердити транзакцію, відповівши на додаткові питання безпеки.

Ціноутворення

Нещодавно компанія Uber повідомила, що буде використовувати штучний інтелект при виставленні рахунків клієнтам. Це означає, що тепер тариф буде грунтуватися не тільки на очевидних параметрах (час, відстань, попит), але і на платоспроможності пасажира. Наприклад, буде враховуватися середній добробут жителів району звідки виїжджає і куди прямує пасажир, а також ймовірність того, що це бізнес-поїздка.

Рекомендації

Онлайн-майданчики часто аналізують звички користувача, щоб запропонувати йому відповідні продукти і послуги. Алгоритми Amazon або Netflix вже вражають своєю високою точністю. Мало того, що вони пропонують потрібні товари або контент. Вони роблять це саме в той момент, коли клієнт готовий зробити покупку.

Віртуальні фінансові консультанти

Допомагають розумно керувати своїми фінансовими планами, заощадженнями та витратами.

Оцінка кредитного ризику

Аналіз кредитного рейтингу позичальника і потенційних ризиків — важка і кропітка робота. Так чому б не передати цю частину роботи штучного інтелекту? Він підвищить ефективність пропозицій і прискорить розгляд заявок.

Автоматизація запитів на повернення коштів

Стягнення страхових виплат може бути довгим і складним, якщо не залучати до процесу роботів, оснащених штучним інтелектом. Вони перевірять інформацію, допоможуть спрогнозувати необхідні виплати і попередять шахрайство зі страховкою.

Аналіз контрактів

Штучний інтелект і машинне навчання використовують для оцифровки і інтерпретації друкованих документів, а також для швидкого виправлення контрактів. Один з варіантів — розумні контракти на основі блокчейна.

Утримання клієнтів

Штучний інтелект допомагає скласти список клієнтів, які подумують про те, щоб відмовитися від підписки на послуги компанії. Для підрахунку використовується інформація про відмову отримувати інформаційні повідомлення компанії, скарги, звернення в службу підтримки в зв'язку з проблемами.

Коментарі - 1

+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
20 квітня 2019, 22:42
#
>Штучний інтелект активно застосовується
існує ліше в вигляді фантазій

> Смартфони
наразі створюють більше проблем ніж вирішують

> розумні будинки
реальні розумні будинки коштують мільйони долларів

> автоматизовані магазини і ресторани
повністю автоматизованих — не існує

> інтернет речей
ще одна загроза, як і самартфони. Створює більше загроз аніж вирішує проблем
> чат-боти

> автопілот і автомобілі з автоматичним управлінням.
не існують.
Єдина працююча схема — малі обмежені площі сховищ з мінімальною кількістю людей зі спец дорогами
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися