Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 15:30

Goldman Sachs планує випустити власну криптовалюту

Великий інвестиційний банк Goldman Sachs може послідувати прикладу американського банку JPMorgan Сһаѕе і випустити власну криптовалюту. Про це повідомляє psm7.com.

Великий інвестиційний банк Goldman Sachs може послідувати прикладу американського банку JPMorgan Сһаѕе і випустити власну криптовалюту.
Фото: 24.kz

Що відомо

Голова Goldman Sachs Девід Соломон заявив, що банк планує створити власний стейблкоін для здійснення розрахунків між корпоративними клієнтами. Про це він розповів французькому фінансового виданню Les Echos.

Девід Соломон наголосив, що банк уважно стежить за розвитком блокчейн-індустрії так само, як і інші великі фінансові установи. Глава Goldman Sachs позитивно відгукнувся про криптовалютний проект Libra компанії Facebook. Однак він відмовився розповідати про можливу співпрацю інвестиційного банку і +Facebook в області цифрових валют.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Девід Соломон вважає, що технологічні гіганти не будуть конкурувати з банками. Найімовірніше, технологічні компанії сфокусуються на співпрацю з банками з метою створення загального платіжного проекту. Наприклад, як це зробили Apple і Goldman Sachs.

Нагадаємо, що Apple працювала над створенням своєї першої кредитної карти Apple Card разом з інвестиційним банком Goldman Sachs.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США проведе два слухання по криптовалюті Facebook. Влада США побоюється того, що цифрова валюта технологічного гіганта Facebook може зруйнувати міжнародну банківську систему.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
1 липня 2019, 15:31
#
Мода:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися