Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 14:15

Центробанки планують випустити державні криптовалюти

Міжнародний валютний фонд спільно зі Світовим банком провели опитування серед представників центральних банків по всьому світу. За його результатами, деякі центробанки планують випустити державну криптовалюту, пише psm7.com.

Міжнародний валютний фонд спільно зі Світовим банком провели опитування серед представників центральних банків по всьому світу.
Фото: ibc.ua

Що відомо

Повідомляється, що в Уругваї запустили пілотний проект CBDC. Китай, Швеція, Багами в недалекому майбутньому проведуть тестування власної цифрової валюти.

Також центробанки активно досліджують вплив криптовалют на банківський сектор, економічну стабільність, небанківські фінансові організації і монетарну політику.

Читайте також: G20: Криптоактивы не загрожують глобальній фінстабільності

У дослідженні зазначаэться, що цілі центробанків можуть сильно відрізнятися. Наприклад, країни, що розвиваються хочуть використовувати криптовалюту як платіжний інструмент з обмеженим доступом до банківських послуг. Тоді як розвинені країни хочуть зробити цифрову валюту альтернативою традиційним грошам.

Центробанки не планують випускати повністю анонімну криптовалюту. Таким чином транзакції державних цифрових валют будуть прозорими, їх можна буде відстежувати за запитом влади.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк України продовжить вивчати можливість випуску власної цифрової валюти — е-гривні, грунтуючись на результатах проведеного пілотного проекту.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
1 липня 2019, 14:51
#
Не можуть боротися то хочуть очолити:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися