Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2019, 16:20

Нафтогаз і Укрнафта подали в суд на Кабмін

ПАТ «Укрнафта» і НАК «Нафтогаз України» звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовами проти Кабміну, в яких просять визнати протиправним та скасувати постанови №364, згідно з яким держпідприємства повинні відраховувати 90% чистого прибутку в бюджет. Про це зазначається у судовому провадженні від 24 червня, передає LIGA.

ПАТ «Укрнафта» і НАК «Нафтогаз України» звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовами проти Кабміну, в яких просять визнати протиправним та скасувати постанови №364, згідно з яким держпідприємства повинні відраховувати 90% чистого прибутку в бюджет.
Фото: ua-energy.org

Що відомо

За позовом ПАТ «Укрнафта» Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження 20 червня.

НАК Нафтогаз України подав аналогічний позов та клопотання про об'єднання справ в одне провадження, а саме: за позовом Нафтогазу до Кабміну про визнання протиправною та скасування постанови №364 та за позовом Укрнафти.

Суд клопотання прийняв і постановив об'єднати справи, а також призначив судовий розгляд на 27 червня.

Читайте також: «Укртрансгаз» заявив про можливу зупинку роботи ГТС з-за боргів

Нагадаємо, 24 квітня Кабінет міністрів України підвищив норматив відрахувань частини чистого прибутку державних підприємств до бюджету на 2019 рік з 75% до 90%.

На початку червня Нафтогаз попросив у Кабміну розстрочку по виплаті дивідендів або дозвіл на залучення кредиту. Гроші держкомпанії потрібні для закачування в сховища до початку опалювального сезону 20 млрд кубів газу.

25 червня стало відомо, що ЄБРР може надати Нафтогазу кредит на закупівлю газу.

Коментарі - 2

+
+45
bonv
bonv
26 червня 2019, 17:26
#
90 значить 90 і без бе:)))....
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 червня 2019, 23:00
#
Чудес не бывает...

Значит и газа в хранилищах на зиму будет на оставшиеся 10% прибыли и не больше.

Всё ведь очень просто - если сейчас ставят палки в колёса Нафтогазу по заполнению хранилищ газом на зимний период, значит в конце года скажут, что деваться некуда надо идти на поклон к России, прощать все долги и продлевать существовавшие контракты как на транзит так и на закупку газа Украиной. 

Так что шутите и  прикалывайтесь пока жарко на улице и не надо отопление включать...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися