Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 17:48

Путін продовжив продуктове ембарго для України і низки держав

Володимир Путін продовжив дію продовольчого ембарго для країн Заходу, зокрема для України, до 31 грудня 2020 року. Про це повідомили в прес-службі Кремля, передає Уніан.

Володимир Путін продовжив дію продовольчого ембарго для країн Заходу, зокрема для України, до 31 грудня 2020 року.
Фото: korrespondent.net

Що відомо

Путін підписав відповідний указ: «Продовжити з 1 січня по 31 грудня 2020 року дію окремих спеціальних економічних заходів, передбачених указом президента „Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації“, — йдеться в документі.

Уряду доручено вжити заходів з реалізації цього указу і за необхідності внести пропозиції про зміну строку дії зазначених контрсанкций.

Нагадаємо, влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія і низка інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки у зв'язку з діями, спрямованими на дестабілізацію ситуації в Україні.

Читайте також: Євросоюз продовжив «кримські санкції» ще на рік

Перший етап санкцій був введений ще в березні 2014 року — після анексії Росією українського Криму.

7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій — США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

13 серпня 2015 року РФ розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і „на особливих умовах“ — на Україну, з 1 січня 2016 року.

Також нагадаємо, що у квітні 2019 року ряд Росії розширив санкції проти України, забороняючи експорт нафти і нафтопродуктів.

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
24 червня 2019, 18:36
#
„на особливих умовах“ — на Україну..  Що потрібне то беру а на все решта імпортозаміщення?:)
+
0
Григорий П
Григорий П
25 червня 2019, 0:27
#
«правительство России расширило санкции против Украины, запрещая экспорт нефти и нефтепродуктов.» ну и замечательно, не будем экспортировать - на внутреннем рынке больше останется
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися