Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2019, 11:44

Обсяг «сірої» електроніки збільшився до 30% — гендиректор Philips Україна

Обсяг «сірої» продукції за три роки зріс з 20% до майже 30%, а в деяких категоріях він може досягати до 60% від обсягів продукції. Про це заявив генеральний директор Philips Україна Сергій Гонтар, пише thepage

Обсяг «сірої» продукції за три роки зріс з 20% до майже 30%, а в деяких категоріях він може досягати до 60% від обсягів продукції.
Фото: ain.ua

За його словами, з розвитком інтернет-торгівлі за останні роки обсяг сірої продукції зростає більш швидкими темпами, ніж при традиційній торгівлі.

Найчастіше сірий імпорт зустрічається в інноваційних категоріях, адже купівля цих товарів в основному здійснюється через інтернет, стверджує він.

«Це не завжди підроблена продукція. Це може бути офіційна продукція, придбана десь за кордоном, з якої були сплачені податки за кордоном та відшкодовані витрати на митниці з тієї сторони, і заведена в Україну нелегальним шляхом. Більш того, покупець не може захистити свої права у разі необхідності», — додає Гонтар.

За оцінками гендиректора Philips Україна, можливість зростання компанії за рахунок боротьби з «сірим» імпортом може досягати до 30%.

«Сірий» імпорт – це велика загроза і небезпека для розвитку економіки і нашої індустрії. На нашу думку, ідентифікація продавця є важливим кроком у цьому русі», — вважає Гонтар.

Коментарі - 4

+
+7
AleksandrBank
AleksandrBank
24 червня 2019, 11:53
#
Когда руки дойдут до границы и учета правильного всего ввезенного - это будет сумма, которая поможет не брать кредиты. Таможня - самая грязная и теневая гавань, где крутится каждый день десятки миллионов долларов.
+
+109
Barreto
Barreto
24 червня 2019, 12:40
#
Вопрос надо ставить по-другому - почему «продукция, приобретенная где-то за границей, с которой были уплачены налоги за границей и возмещены расходы на таможне с той стороны» плюс накладные расходы на черный ввоз ее сюда в итоге оказывается дешевле, чем белая продукция тут.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
24 червня 2019, 16:35
#
Ответ ом на вопрос — почему в Голландии в салоне «Пежо» новый автомобиль стоит дешевле чем у нас?
+
0
R S
R S
24 червня 2019, 22:21
#
Эта статья идёт в разрез с недавним заявлением Смолия, что уровень теневой экономики снизился до 30% ВВП.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися