Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 червня 2019, 17:31

ЄС виділив майже 30 мільйонів на експертну підтримку реформи ДФС

ЄС виділив 29,5 млн євро на фінансування третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM, які будуть спрямовані на експертний супровід податкової та митної реформ в Україні. Про це повідомив керівник програми Егон Веерме на прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

ЄС виділив 29,5 млн євро на фінансування третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM, які будуть спрямовані на експертний супровід податкової та митної реформ в Україні.
Фото: kordon.in.ua

Що відомо

Програма передбачає роботу ключових експертів із залученням також інших українських та європейських фахівців.

При цьому 17 млн євро із загальної суми — це IT-фонд, зазначив він. Литва профінансувала проект на 0,5 млн євро.

«Більшість експертів буде перебувати в Києві, однак частина з них — у Вільнюсі», — пояснив Веерме.

«Це тривала програма, розрахована на чотири роки. Зараз хороший час, щоб її починати. Ми почали фактично 7-8 місяців тому: обговорювали, що потрібно робити, відбирали експертів. Це якісний продукт, на який ми покладаємо великі й небезпідставні надії», — пояснив голова ДПС Сергій Верланов.

Читайте також: Верланов представив стратегію розвитку податкової служби

За його словами, в межах реалізації цих складових програми в Україні буде створено постійний офіс.

«Програма містить компоненти, які обумовлюють її успіх — це постійний офіс. Є постійні експерти, з якими підписані тривалі контракти — на чотири роки», — зазначив він.

На першому етапі буде реалізовано декілька проектів — насамперед, оптимізація бізнес-процесів адміністрування податків, зокрема, податку на додану вартість і податку на прибуток, додав Верланов.

Програма EU4PFM впроваджується в межах Європейського інструмента сусідства в обсязі 55 млн євро. Завершення компонентів програми очікується у 2022 році.

Коментарі - 1

+
0
ukas
ukas
18 червня 2019, 19:43
#
Львиная доля средств таких программ тратиться на самих же иностранных экспертов. На их проживание в 5-ти звездочных отелях, питание и автомобили. По-факту проведут пару круглых столов, развесят плакаты что коррупция это плохо и все.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися