Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2019, 14:03

Верланов представив стратегію розвитку податкової служби

Голова Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов представив на сьогоднішньому засіданні уряду стратегію розвитку відомства. Про це повідомила в Facebook міністр фінансів Оксана Маркарова.

Голова Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов представив на сьогоднішньому засіданні уряду стратегію розвитку відомства.
Фото: stockworld.com.ua

Вектори роботи ДПС

За словами Верланова, ключовими акцентами податкової служби визначені: 

  • ризикоорієнтованість роботи служби;
  • всебічне сприяння платникам податків і збільшення електронних послуг;
  • демілітаризація підрозділів податкової;
  • конкурсний підхід до формування кадрового складу служби;
  • цілісність баз даних і їх мобільність для обміну інформацією з іншими службами - наприклад, митницею.

«Державні податкова і митна служби потребують тотального перезавантаження - незважаючи на всесторонній опір. Хотів би отримати якісний результат від податкової та митної служби. Це не повинні бути служби, які «кошмарять» бізнес і стримують розвиток ділового середовища», - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила, що реформа Державної податкової служби має повну її підтримку і підтримку прем'єра.

Читайте також: Очільник податкової підтримує ідею про загальне декларування доходів

«У реформі ми рухаємося, напевно, швидше за всі попередні спроби реформувати системи адміністрування податків. Від затвердження концепції до початку повного перезавантаження ДПС», - сказала Маркарова.

За її словами, замовник цієї реформи - український платник податків (український громадянин, український підприємець і український і міжнародний сумлінний бізнес).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися