Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2019, 15:42

Реформа оплати праці: Вчителям підвищать зарплату

Міносвіти підготувало реформу оплати праці педагогів, але для її реалізації на наступний рік будуть потрібні додаткові 25 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що міністерство підготувало реформу оплати праці педагогів, але для її реалізації на наступний рік будуть потрібні додаткові 25 мільярдів гривень.
Фото: golosherson.co.ua

«Потрібно відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між „дошкільниками“, майстрами та вчителями. Суть реформи в тому, що ми не тільки в цілому підвищуємо зарплату, але й вирівняємо ці величезні дисбаланси», — заявила міністр Лілія Гриневич.

Міністр зазначила, що для підвищення зарплат освітянам на наступний рік будуть потрібні додаткові 25 млрд грн, а в цілому для впровадження змін потрібно буде більше інвестицій, які будуть рости поетапно до 2023 року.

Читайте також: Мінфін показав, як школи витрачають бюджетні кошти

Також Гриневич повідомила, що мета Міносвіти — вийти до 2023 року на рівень чотирьох прожиткових мінімумів мінімальної зарплати педагога.

Коментарі - 1

+
0
SergValin
SergValin
15 червня 2019, 6:56
#
> Министр отметила, что для повышения зарплат педагогам на следующий год потребуются дополнительные 25 млрд грн

А министр не отметила, предусмотрено это в госбюджете или нет? В прошлом году на ВСЁ образование, а не только на зарплаты учителям, было потрачено из государственного бюджета 44 миллиарда.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися